Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Αντεργατικές αξιώσεις με τη στήριξη της πλειοψηφίας

Τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας στον ΟΤΕ και τη στήριξη που προσφέρει σε αυτούς η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην επιχείρηση (ΟΜΕ), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ.

Η εργοδοσία, επισημαίνει, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική και αξιοποιώντας τα νομοθετικά όπλα που της προσφέρει, επιδιώκει τη μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 40% μέσα σε μια τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί κατάργηση της μονιμότητας και των όρων απόλυσης, κατάργηση των εννέα μισθών εφάπαξ, κατάργηση χρονοεπιδομάτων και μισθολογικής ωρίμανσης, μείωση χρόνου με ανάλογη μείωση αποδοχών ή αλλιώς ένα είδος «εργασιακής εφεδρείας» με 50% του μισθού και 4ήμερη εργασία (εκ περιτροπής). Στις εργοδοτικές αξιώσεις η πλειοψηφία της ΟΜΕ καλλιεργεί τη λογική «προκειμένου να τα χάσουμε όλα ας κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις». Η στήριξη που προσφέρει αποδεικνύεται και από το ότι απορρίπτουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση των εργαζομένων συνολικά στον Ομιλο, για ενιαία ΣΣΕ, κανονισμό προσωπικού, εργασιακές σχέσεις και αμοιβές.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση του αγώνα. Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα παντού, αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος των δυνάμεων του συμβιβασμού. Δυνάμωμα των ταξικών δυνάμεων. Διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ