Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ
Ζητούν δικαστική διερεύνηση της διαχείρισης των αποθεματικών του

Κατηγορούν τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας για ανεξέλεγκτη διαχείριση, με αποτέλεσμα στο μέλλον το Ταμείο να μην μπορεί να καταβάλλει παροχές και συντάξεις

Αίτημα για κατεπείγουσα ποινική διερεύνηση της διαχείρισης των αποθεματικών του Εθνικού Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) από την Τράπεζα της Ελλάδας κατέθεσαν χτες το ΤΕΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Οπως τονίζεται στην αναφορά των επιστημονικών φορέων υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην μπορεί στο μέλλον το Ταμείο να καταβάλλει συντάξεις και παροχές, καθώς τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξαναγκαστικά κατέθετε στην Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τον αντισυνταγματικό νόμο 2469/1977, η διοίκηση της Τράπεζας τα «επένδυε» ανεξέλεγκτα και χωρίς καμιά προσοχή και επιμέλεια σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε χτεσινή ανακοίνωση, όταν στις 25 Οκτώβρη 2011, ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ Αργύρης Ζαφειρόπουλος έστειλε επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας να ενημερωθεί τι έχουν γίνει τα χρήματα του Ταμείου, έλαβε την προκλητική απάντηση, στις 3 Νοέμβρη 2011, πως «τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ εντάχθηκαν στο Κοινό Κεφάλαιο Ασφαλιστικών Φορέων και επενδύθηκαν υποχρεωτικά σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και έντοκα γραμμάτια. Ενα μικρό μέρος των χρημάτων του Κοινού Κεφαλαίου παραμένει σε ρευστό. Ενα ποσοστό αυτών των ρευστών ανήκει στο ΕΤΑΑ». Η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει πως αν δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες (που δεν μπορεί), τότε «θα πρέπει το ΕΤΑΑ για να καλύψει συντάξεις και παροχές να ρευστοποιήσει την περιουσία του»!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ