Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Απλήρωτοι 7 μήνες οι εργαζόμενοι

Η φτώχεια απειλεί πάνω από 300 οικογένειες. Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στην επιχείρηση

Αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο κατάσχεσης των σπιτιών τους είναι οι εργαζόμενοι(φωτ. από παλιότερη περιοδεία του ΚΚΕ στο Συνεταιρισμό)
Αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο κατάσχεσης των σπιτιών τους είναι οι εργαζόμενοι(φωτ. από παλιότερη περιοδεία του ΚΚΕ στο Συνεταιρισμό)
Το φάσμα της φτώχειας και εξαθλίωσης χτυπά την πόρτα πάνω από 300 εργαζομένων στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Αρτας, που είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις βασικές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κίνδυνους πλειστηριασμών σπιτιών και διακοπή του ρεύματος, αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και να να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους, ζουν με δανεικά. Την έκδηλη οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πολύμηνης απλήρωτης εργασίας εξέφρασαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη συναντήθηκε μαζί τους.

Στο φόντο της όξυνσης του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, των αναδιατάξεων για τη συγκέντρωση της αγροτικής και πτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια που δρομολογούνται και με τη μετατροπή των συνεταιρισμών σε ανώνυμες εταιρείες η διοίκηση του συνεταιρισμού δηλώνει χρεοκοπημένη. Μπλέκεται σε ένα φαύλο κύκλο χορήγησης δανείων που το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει για εξόφληση προηγούμενων δανείων σε τράπεζες και ιδιώτες προμηθευτές με θύματα εργαζόμενους και μικρομεσαίους πτηνοτρόφους. Δρομολογεί το κλείσιμο τμημάτων όπως το πατρογονικό, εκκολαπτήρια, φυροματοποιείο, έχει εκχωρήσει τμήματα της παραγωγής σε εργολάβους που χρησιμοποιούν μετανάστες για φτηνό εργατικό δυναμικό. Τα ζητήματα αυτά αναδείχθηκαν από το βουλευτή του ΚΚΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Υπογράμμισε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, ότι είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής. Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων με οποιοδήποτε τρόπο, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών στις συνοικίες ενάντια στα χαράτσια, στη διακοπή του νερού και ρεύματος, για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι. Να διεκδικήσουν την επιβίωση και ανάπτυξη της πτηνοτροφίας, με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ