Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου

ΤΡΙΚΑΛΑ

Eurokinissi

ΤΡΙΚΑΛΑ
Δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και οι πορείες του ΠΑΜΕ που έγιναν χτες στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας και σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, έστειλαν ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία.

Καθολική ήταν η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας», που λειτουργούν στο Βόλο. Τα ξημερώματα, στις πύλες αυτών των εργοστασίων δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πολλών ταξικών σωματείων, καθώς και απεργοί από το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που έφτασαν εκεί ταξιδεύοντας τη νύχτα, έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη της περιφρούρησης. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν και σε άλλα εργοστάσια των νομών της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, όπου δέσποζαν τα πανό των αγωνιστικών συσπειρώσεων. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προπομπό τα τρακτέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στην πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο Βόλο και στη συνέχεια έγινε πορεία.

ΛΑΡΙΣΑ

Eurokinissi

ΛΑΡΙΣΑ
Με προπομπό τρακτέρ αγροτών, έγινε η πορεία και στα Τρίκαλα που ακολούθησε μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα. Προηγουμένως, οι διαδηλωτές σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ φωνάζοντας συνθήματα κατά της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία.

Στη Θεσσαλία, απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, σε Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αλμυρό και Σκόπελο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ