Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αταλάντευτη στήριξη στα βάρβαρα μέτρα

Η ψευτοαντιπολίτευση στόχο έχει να της δώσει το πάνω χέρι στο τσάκισμα του λαού

Την ψευτοαντιπολίτευση συνεχίζει να παριστάνει η ηγεσία της ΝΔ εκτοξεύοντας φραστικά πυροτεχνήματα για επιμέρους θέματα, ενώ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το σύνολο των εξοντωτικών μέτρων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση. Η στήριξη της μαύρης συγκυβέρνησης είναι βασική και αταλάντευτη επιλογή, αλλά την ίδια στιγμή επιδιώκει να διασωθεί ως δήθεν αντιπολίτευση, προκειμένου να εγκλωβίσει όσο μπορεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Σ' αυτό το πλαίσιο επιδίδεται σε φραστικές κοκορομαχίες για τον τρόπο εφαρμογής συγκεκριμένων αντιλαϊκών μέτρων, δίχως, βέβαια, να διαφωνεί με την ουσία τους, ούτε να θέτει θέμα κατάργησής τους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπου φωνάζει για «κομματικές μεθοδεύσεις» από την πλευρά υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια στιγμή συναινεί πλήρως με την εφαρμογή του αντεργατικού μέτρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης επέκρινε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ γιατί «προχώρησαν σε μετατάξεις "ημετέρων" από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται, με στόχο να διασώσουν τους δικούς τους». Εκεί όμως εξαντλούνται τα άσφαιρα πυρά της ΝΔ, που επί της ουσίας συμπίπτει πλήρως με την υλοποίηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, που αποτελεί άλλωστε δική της πρόταση, με σκοπό τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ίδιο προκλητική είναι η δήθεν κριτική που ασκεί στη νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις. Το μόνο που βρήκε να πει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Νικολόπουλος, ήταν ότι ο υπουργός Εργασίας προχώρησε «εντελώς αιφνιδιαστικά» στις σχετικές εξαγγελίες και τον κάλεσε «να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη ενημέρωση της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν» (!).

Στο εσωτερικό της ΝΔ, ωστόσο, καταγράφονται αντιθέσεις ως προς την τακτική της εντός της συγκυβέρνησης, αντανακλώντας διαφορετικές εκτιμήσεις στο εσωτερικό της αστικής τάξης ως προς τους ρυθμούς και τον τρόπο που θα πρέπει να προχωρήσει η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. «Θα ήταν οξύμωρο να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση τα κόμματα που την στηρίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δε δίστασε να προεξοφλήσει παράταση της θητείας της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, λέγοντας ότι η ημερομηνία των εκλογών «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την εξέλιξη των διαδικασιών που προβλέπονται με βάση τους στόχους που έχει να υπηρετήσει αυτή η κυβέρνηση».

Επίσης, ο υπουργός Αμυνας τάχτηκε υπέρ της «εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας» και μετά τις εκλογές. «Είτε μια κυβέρνηση μονοκομματική ισχυρή με νωπή την εντολή, με ξεκάθαρο πρόγραμμα και στόχους, είτε και ένα μεταβατικό πρόγραμμα συνεργασίας πάνω στους κοινούς τόπους δεν πρέπει να αποκλείεται», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ επικαλείται τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ ή της Τράπεζας της Ελλάδας, για να υποστηρίξει ότι δικαιώνεται η πολιτική της, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για υπερψήφιση και των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του Γιούρογκρουπ και βέβαια τα εξοντωτικά μέτρα που τη συνοδεύουν. «Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης συνιστά θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σοβαρότατων κλυδωνισμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τονίζεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Σχεδιασμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκό όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προκύψει(2013-06-22 00:00:00.0)
Ζητάει αναβάθμιση στη συγκυβέρνηση(2012-09-08 00:00:00.0)
Εμπλουτίζει το πακέτο των βάρβαρων μέτρων(2012-08-10 00:00:00.0)
Επιδιώκουν τη θωράκιση της μαύρης συμμαχίας(2011-12-14 00:00:00.0)
«Κούρεμα» στα κόμματα συγκυβέρνησης(2011-11-18 00:00:00.0)
Επίθεση με λύσσα σε λαϊκά δικαιώματα και συνειδήσεις(2011-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ