Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σημαίνει «συναγερμό» για τις συμβάσεις

Καλεί σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Συναγερμό σημαίνει στους εκατοντάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους και εργαζόμενους στον επισιτισμό το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής ενάντια στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου που αξιώνει δραστικές μειώσεις μισθών και τσάκισμα κατακτήσεων των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση το συνδικάτο καλεί σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 23 Απρίλη, στις 5 το απόγευμα, τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές αγώνα και τους εργαζόμενους του κλάδου, προκειμένου να οργανώσουν την αντίστασή τους. Να εγκρίνουν σχέδιο Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Αττική χωρίς μειώσεις μισθών και διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και αξιώνουν δραστικές μειώσεις μισθών μέχρι τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ, κατάργηση των επιδομάτων (όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο), κατάργηση του 5ήμερου - 8ωρου, κατάργηση της υποχρέωσης να επαναπροσλάβουν τους εποχικά εργαζόμενους. Ταυτόχρονα χτες σε συνάντηση με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων των Εστιατόρων, των Ζαχαροπλαστών και των Καφεπωλών ζήτησαν νέα κλαδική σύμβαση με μείωση των μισθών κατά 15%.

«Η χρονική στιγμή που ξεδιπλώνεται η επίθεση των εργοδοτών δεν είναι τυχαία. Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ αποκαλύπτουν όσα τα κόμματα του κεφαλαίου κρύβουν για το άμεσο μέλλον (κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, νέα μείωση μισθών 15%, πετσόκομμα σε αποζημιώσεις απόλυσης και μείωση της κανονικής άδειας κατά 10 μέρες), μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες του επισιτισμού έβαλαν μπροστά τον οδοστρωτήρα που θα οδηγήσει τις εργατικές οικογένειες στην απόλυτη εξαθλίωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

Και υπογραμμίζει: «Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε στους μεγαλοξενοδόχους οργανωμένα, συλλογικά, αλληλέγγυα με μια φωνή, με μια γροθιά: Δεν παίζουμε με τις ζωές μας και με το μέλλον των παιδιών μας».

Ηδη, πάντως, τα επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο συνδικάτο προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, με στόχο την οργάνωση των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφάσεις για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών και με στόχο την υπογραφή Τοπικής ΣΣΕ έχουν πάρει μέχρι στιγμής στις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν» και «Ολύμπικ Ρουαγιάλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτείνει κλαδική Σύμβαση χωρίς ωράριο και ρεπό για τους χιλιάδες εποχικούς!(2018-02-21 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Αττική και Κέρκυρα(2012-09-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε αγώνα για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ(2012-08-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε αγώνα για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ(2012-08-11 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα για μισθούς και συμβάσεις(2012-05-26 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση με το ΠΑΜΕ(2010-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ