Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών στην Ικαρία

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά, καθώς «έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες», διαψεύστηκαν πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Με αφορμή το πρόβλημα μεταφοράς που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Ικαρίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Γκιόκας κατέθεσαν χθες στη Βουλή Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλο, Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα αλλά λιγότεροι μαθητές της Ικαρίας μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους καθώς οι μεταφορείς δεν πληρώθηκαν τις οφειλές των προηγούμενων χρόνων και δε θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο. Στην περιφέρεια συνολικά για το μεταφορικό έργο οφείλονται περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος αυτών στους λεωφορειούχους. Μόνο στην Ικαρία οφείλονται περίπου 800.000 ευρώ. Οι λεωφορειούχοι αλλά και οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν ότι δε θα ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια αν δεν εκταμιευθούν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Και οι μαθητές θα μετακινούνται με οποιονδήποτε τρόπο, με τους γονείς τους, με τα πόδια, με ωτοστόπ, ή και καθόλου: τα παιδιά από τα απομακρυσμένα και με δύσβατο οδικό δίκτυο χωριά, απλά δεν θα πηγαίνουν σχολείο! Τέλος να σημειώσουμε ότι η διακοπή της μετακίνησής τους από και προς το σχολείο θα αποτελέσει πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους;
  • Τι μέτρα θα λάβουν για να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα οι λεωφορειούχοι και οι άλλοι επαγγελματίες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μετακίνηση των μαθητών;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ