Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ευεργεσίες» αντί για λύσεις

Η στάση της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών αφήνει στο μεγάλο κεφάλαιο και διάφορες ΜΚΟ που χρηματοδοτεί, να παίξουν το παιχνίδι τους. Τα νέα βάρβαρα μέτρα, η εκτίναξη της ανεργίας, η ένταση της επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων προμηνύουν ένταση του φαινομένου των νηστικών μαθητών, το οποίο αποκαλύπτει τις συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου επιθετικής πολιτικής και αποτελεί σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας.

Την ίδια στιγμή, το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος» και η ΜΚΟ με το όνομα Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» με επιστολή προς διευθυντές σχολείων ενημερώνουν ότι επεκτείνουν το πρόγραμμα σίτισης μαθητών και προώθησης της υγιεινής διατροφής το οποίο ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη. Στα σχολεία ήδη έφτασε έγγραφο από τη ΜΚΟ και ενημερώνει ότι: «Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής "Prolepsis", με τη δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" σκοπεύει να υλοποιήσει Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές, υπό το πρίσμα των ανησυχητικών δεδομένων αναφορικά με τα εντεινόμενα προβλήματα σίτισης που αναφέρεται ότι αντιμετωπίζουν οι μαθητές πολλών σχολείων»...

Η κυβέρνηση, η οποία έχει φροντίσει με τα νέα βάρβαρα μέτρα να πληθαίνουν τα παιδιά που απειλούνται από τη φτώχεια, αντί να χορηγήσει το απαραίτητο κονδύλι στους δήμους για τη σίτιση όλων των παιδιών στα σχολεία, εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να ευλογεί τις «ευεργεσίες». Από την πλευρά του το μεγάλο κεφάλαιο, επωφελούμενο από τα μέτρα που φορτώνουν την κρίση του στα λαϊκά νοικοκυριά, αρπάζει την ευκαιρία να παραστήσει τον «ευεργέτη» και να προβάλει φιλάνθρωπο προσωπείο. Οι δε ΜΚΟ ξεπηδούν αυτή την περίοδο σαν κάλπικο αντίβαρο στις διεκδικήσεις για φιλολαϊκά μέτρα.

Η διεκδίκηση μίας καθολικής αντιμετώπισης του προβλήματος με ευθύνη της πολιτείας και η ταξική αλληλεγγύη είναι η μόνη απάντηση που εγγυάται πραγματική λύση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εξασφαλιστεί δωρεάν υγιεινό γεύμα για τα παιδιά(2013-11-23 00:00:00.0)
Να εξασφαλιστεί δωρεάν υγιεινό γεύμα για τα παιδιά(2013-11-23 00:00:00.0)
Σε χέρια «ευεργετών» η σίτιση μαθητών(2012-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ