Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Η κυβέρνηση εξωραΐζει προκλητικά τη βαρβαρότητα

Απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στα όσα είπε ο υπουργός Υγείας

Απαντώντας στον υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο Α. Λυκουρέντζος, η ΕΕ με μια σειρά πολιτικές επιτάσσει ότι το κράτος δε θα παρέχει υπηρεσίες υγείας, αλλά απλώς θα εποπτεύει και θα ελέγχει, κάτι που σταδιακά υλοποιούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

«Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο όπως πρέπει να λειτουργεί ένα νοσοκομείο, αφού οι ανάγκες των ασθενών δεν μπορεί να ορίζονται με ωράριο».

Σχολιάζοντας τον εξωπραγματικό ισχυρισμό του υπουργού, ότι κανένας δεν στερήθηκε το φάρμακό του και την περίθαλψή του, τον κάλεσε να μην εξωραΐζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους καρκινοπαθείς, στους οποίους η καθυστέρηση στην έναρξη της θεραπείας τους μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Α. Λυκουρέντζου ότι δε γίνονται καταργήσεις μονάδων και υπηρεσιών υγείας, τόνισε ότι από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι 661 τμήματα και κλινικές συγχωνεύονται ή καταργούνται. Κατέληξε υπογραμμίζοντας, ότι για όλα τα προβλήματα και στον τομέα της υγείας υπάρχουν αιτίες που δεν είναι άλλες από την ακολουθούμενη πολιτική, που στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και στον τομέα της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ