Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10416

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΓΣΕΕ
Προαναγγελία επιτάχυνσης της αντεργατικής εφόδου

Την επιτάχυνση των αντεργατικών σχεδιασμών με πρώτο το ξερίζωμα του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης προανήγγειλε η χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με τις Ενοπλες Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ κατά των μεταναστών

Τις Ενοπλες Δυνάμεις επιστρατεύει η κυβέρνηση κατά των μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα επιζητά και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ στο όνομα της αντιμετώπισης της «νέας απειλής». Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΣΕΛ.  12

ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΕΡΓΙΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις
  • Το ΠΑΜΕ για τη σημερινή 24ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες βράδυ τονίζει: Ταξικές δυνάμεις από όλους τους κλάδους συμμετέχουν έμπρακτα σε αυτή τη μάχη, εκφράζοντας έτσι τη στήριξη και αλληλεγγύη τους, γιατί αυτός ο αγώνας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, είναι ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ
  • Στην πρώτη γραμμή αυτής της ταξικής αναμέτρησης βρέθηκαν μαζί με τους απεργούς εργάτες στελέχη του ΚΚΕ

Από τη μάχη της περιφρούρησης έξω από τη ΝESTLE
Από τη μάχη της περιφρούρησης έξω από τη ΝESTLE
Με τη μάχη της περιφρούρησης στα εργοστάσια ξεκίνησε από χτες το βράδυ τη σημερινή 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Από τις 10 χτες το βράδυ, τα εργοστάσια μονοπωλιακών ομίλων, τροφίμων και ποτών, όπως οι ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, NESTLE στον Ταύρο, η COCA- COLA στο Σχηματάρι, η TASTY στο Κρυονέρι, η ΚΑΤΣΕΛΗΣ στο Μενίδι, και άλλα, ήταν περικυκλωμένα από τις ταξικές δυνάμεις και κανένας εργάτης δεν έβαλε μπρος τις μηχανές, κανένας εργάτης δεν μπήκε μπροστά στη γραμμή παραγωγής. Οι χώροι δουλειάς των εργοστασίων έμειναν χωρίς τη ζωντανή δύναμη που παράγει τον πλούτο. Η εργατική τάξη συμμετέχει στην απεργία. Στη σημερινή 24ωρη απεργιακή μάχη για ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις μπαίνουν και οι Ομοσπονδίες των Οικοδόμων και των Λογιστών.


ΣΕΛ.  9

Δημοσιολόγων κατορθώματα

«Εγραψαν» πάλι χτες τα πρωτοσέλιδα όλων των αστικών εφημερίδων. Ολες έκαναν πρώτο θέμα τους τη σύλληψη των απαγωγέων ενός πλουτοκράτη, ως «μεγάλη επιτυχία» των κατασταλτικών μηχανισμών. Λες και η δουλειά των κατασταλτικών μηχανισμών είναι διαφορετική. `Η μήπως είναι; Μήπως αντί το ποινικό έγκλημα κυνηγούν το λαϊκό κίνημα και τώρα που έγινε το «κατόρθωμα», αποτελεί και είδηση πρώτου μεγέθους για τον αστικό Τύπο; Γιατί οι πρωτοσέλιδοι διθύραμβοί τους μόνο από το άγαλμα της ...Ελευθερίας δε συνοδεύτηκαν. Ξέρετε, αυτό το σύμβολο της αμερικάνικης, δηλαδή της μονοπωλιακής, ελευθερίας. Μόνο ο «Ριζοσπάστης» καλούσε σε διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι τρεις κλαδικές εργατικές ομοσπονδίες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, δηλαδή για το μεροκάματο και τα άλλα εργασιακά δικαιώματά τους, φαίνεται πως είναι ένα τίποτα για τα αφεντικά του αστικού Τύπου και τα στελέχη τους, που καμώνονται πως δημοσιογραφούν για την κοινωνία. Αλλά το μεροκάματο του εργάτη δεν είναι καν ψιλά γράμματα γι' αυτούς. Αυτοί που καθορίζουν τη δημοσιολογία του αστικού Τύπου έχουν το παντεσπάνι, για το ψωμί του εργάτη θα νοιάζονται; Μήπως και ξέρουν την όψη του; Γι' αυτό γυρίστε την πλάτη στην ενημέρωση της δικτατορίας των μονοπωλίων. Τώρα μόνο «Ριζοσπάστη» και «902». Για τη δική μας ζωή.



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΟΦΙΝ ΤΗΣ ΕΕ
Στο προσκήνιο οι πολιτικές «ευελφάλειας»

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική εμπαιγμού της αγροτιάς

ΣΕΛ.  2
ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
Με το αίμα των εργατών τα κέρδη της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ