Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Προχωράμε...

Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο πήρε τη δική του πλέον θέση στην ιστορία της ταξικής πάλης της χώρας μας. Και είναι μόνον η αρχή ακόμα. Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ αποτέλεσε μια πολύ σημαντική παρέμβαση, μέσω της οποίας αναδείχτηκε ένα συνεκτικό πλαίσιο αιτημάτων, που διαμορφώθηκε στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και παίρνοντας υπόψη τις υπαρκτές δυνατότητες ικανοποίησής τους. Αυτό το γεγονός συνιστά από μόνο του μια επιτυχία, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο, επίμονα και συγχρονισμένα, επιχειρείται - το λιγότερο - ο αποπροσανατολισμός του λαού και το στρέψιμο της προσοχής του στο δικομματικό «σκυλοκαυγά».

Το παραπάνω μαζί με τη μαζικότητα και μαχητικότητα του συλλαλητηρίου λογίζονται ήδη ως στόχοι που επιτεύχθηκαν. Δεν ήταν, όμως, οι μοναδικοί στόχοι αυτής της κινητοποίησης. Το μέγα ζητούμενο ήταν, και παραμένει, να επιδράσει καταλυτικά στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να πυροδοτήσει νέους, πιο δυναμικούς αγώνες πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων που πρώτο αυτό διατύπωσε. Αν και πόσα βήματα έγιναν ως προς αυτή του τη στόχευση, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον όλοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτό και ακόμα περισσότεροι θα δουλέψουν σε μια τέτοια κατεύθυνση. Η 9η του Οκτώβρη έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά για κάθε κομμουνιστή, κάθε αγωνιστή. Τον πήχη των απαιτήσεων για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί ως σύνολο.

Ξανατονίζουμε: Δεν τελειώσαμε στις 9 Οκτώβρη. Απεναντίας, μόλις αρχίσαμε. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου μάς φέρνει μπροστά σε ένα τεράστιο καθήκον. Να συνεχίσουμε πιο επίμονα, με μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση τη δράση, για να δρέψουμε τους καρπούς των σπόρων που φυτέψαμε. Τα μηνύματα αυτής της κινητοποίησης οφείλουμε να τα διαδώσουμε παντού, για να ισχυροποιούνται από τη δύναμη καθενός που θα γίνεται γνώστης και φορέας τους. Στο χωράφι και το εργοστάσιο, στα γιαπιά και τα γραφεία, σε σχολεία και σε σχολές. Βάζοντας μπροστά το διεκδικητικό πλαίσιο που επεξεργάστηκε και υπερασπίστηκε με τη διοργάνωση αυτής της κινητοποίησης το ΚΚΕ, καλούμε κάθε εργάτη, αγρότη, μικρομεσαίο σε συσπείρωση και ένταση της πάλης. Σε αγώνα όλων για όλους ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Η προσπάθεια για τη λαϊκή συσπείρωση, που θα εκφραστεί με ενωμένους αποφασιστικούς αγώνες για την απαίτηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και θα μετασχηματίζεται όσο ωριμάζει σε πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία, που θα χαράξει ρότα σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική έως την ανατροπή της, μας χρειάζεται όλους. Μπροστά στο Συνέδριο του κόμματός μας, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η στράτευσή μας σ' αυτήν την προσπάθεια με σθένος και αυταπάρνηση, για ισχυρό ΚΚΕ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα και λαϊκή συμμαχία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ