ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανελλαδική εξόρμηση για τη διάδοση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτώβρη

Μέρα πανεξόρμησης με χαρακτηριστικά παγκινητοποίησης για όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ η ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτώβρη, οπότε κυκλοφορούν ένθετες στο «Ριζοσπάστη» οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο. Πρόκειται για μια μέρα - σταθμό στη δράση των κομματικών και κνίτικων οργανώσεων, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα έντονης πολιτικής δραστηριότητας. Ενα διάστημα κατά το οποίο ξεδιπλώθηκε ένα πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό, είτε με την ευκαιρία των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είτε για ζητήματα όπως η Ολυμπιάδα και οι συνέπειές της για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και φυσικά το πρόσφατο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ.

Αξιοποιώντας ακριβώς αυτό το άνοιγμα, με τη δυναμική των επιτυχημένων πρωτοβουλιών του Κόμματος και την αισιοδοξία των μηνυμάτων που λάβαμε από τον κόσμο, ο πήχης των απαιτήσεων έχει τοποθετηθεί ψηλότερα και ο στόχος να φτάσουν οι Θέσεις σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους αποτελεί προσωπική υπόθεση κάθε μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε φίλου και προοδευτικού ανθρώπου. Την ερχόμενη Κυριακή γίνεται ένα πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, καθώς η προσπάθεια να φτάσουν οι Θέσεις πλατιά στον ελληνικό λαό θα συνεχιστεί όλες τις επόμενες μέρες, συνοδευόμενη από την προσπάθεια για μελέτη τους και κατάθεση απόψεων, παρατηρήσεων ακόμα και κριτικής από τους ανθρώπους του μόχθου.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της κυριακάτικης πανεξόρμησης και για να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ έχει ήδη συζητήσει σε όλα τα επίπεδα το θέμα και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση και την κατακτημένη πλούσια εμπειρία. Το πλάνο της είναι ιδιαίτερα υψηλό: 30.000 φύλλα «Ριζοσπάστη», χωρίς καμία υποχώρηση απ' αυτό. Το πλάνο έχει ήδη κατανεμηθεί στις οργανώσεις της δύναμής της, ενώ γι' αυτή την Κυριακή θα υπάρξει και προσωπικό πλάνο κάθε μέλους του Κόμματος, αλλά και της ΚΝΕ, ανάλογα με τις δυνατότητές του. Οι δυνάμεις των κλαδικών οργανώσεων της ΚΟΑ θα βοηθήσουν εκείνη τη μέρα τις συνοικιακές οργανώσεις, έτσι ώστε να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, ενώ την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα, η διακίνηση θα συνεχιστεί σε εργασιακούς χώρους και σε σχολές.

Στη Θεσσαλονίκη

Με αισιοδοξία και με τον αέρα της επιτυχίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ οι κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει θέση μάχης για την πανεξόρμηση του Κυριακάτικου «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις του Κόμματος για το 17ο Συνέδριο. Στόχος όλων επίσης, να φτάσουν οι Θέσεις του ΚΚΕ για το Συνέδριο, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ηδη έχουν συνεδριάσει τα καθοδηγητικά όργανα και οι οργανώσεις και έχουν καθορίσει τα πλάνα, που αποτυπώνουν την ετοιμότητα των οργανώσεων για το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα του νομού. Ο συνολικός στόχος της ΚΟΘ, όπως προέκυψε από τα επιμέρους πλάνα των ΚΟ, είναι 8.000 φύλλα «Ρ». Και είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υλοποιήθηκε για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, αλλά και από κάθε άλλο στόχο διακίνησης που τέθηκε στο πλαίσιο μεγάλων μαχών (εκλογικών, κλπ) που έδωσε το Κόμμα τα τελευταία χρόνια.

«Ο στόχος που τέθηκε είναι ρεαλιστικός και θα τον υλοποιήσουμε», δήλωσε στο «Ρ» ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως ήδη ορισμένες ΚΟ άρχισαν να αναπροσαρμόζουν τα πλάνα που έχουν θέσει.

«Εγινε συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος δε στέκεται μόνο στην εξόρμηση της Κυριακής, αλλά θα αξιοποιήσει και τις αμέσως επόμενες ημέρες της εβδομάδας, ώστε να φτάσουμε σε όσο το δυνατό περισσότερους χώρους δουλιάς και να έρθουμε σε επαφή με όλους τους ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν συσπειρωθεί στα διάφορα μέτωπα πάλης και έχουν συνεργαστεί με το Κόμμα. Το πλατύ άνοιγμα που έγινε από τις οργανώσεις για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, η συζήτηση για τους στόχους πάλης και τα αιτήματα που τέθηκαν, αποτελούν παρακαταθήκη και εφόδιο για την επιτυχία και της εξόρμησης για τις θέσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ».

Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Αλλο ένταξη άλλο Ελληνοτουρκικά

Απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις και τους όρους που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε χτες βράδυ από τη ΝΕΤ.

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποχρεώσεις που ανέφερε ο Κ. Στεφανόπουλος ότι έχει η Τουρκία, όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης και οι περιουσίες Ελλήνων, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτά είναι θέματα διαφορετικά που έρχονται στην επικαιρότητα και δεν έχουν σχέση με τα κριτήρια. Εμείς συζητάμε για τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτά είναι τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και είναι τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Κανένα από αυτά τα θέματα που αναφέρατε δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά τα κριτήρια». Για να προσθέσει ότι «κανείς δεν ξέρει αν αυτά τα ζητήματα θα λυθούν με τον καιρό, αλλά ας αφήσουμε κάποια πράγματα στο χρόνο, να τα διευθετήσουμε με την πάροδο του χρόνου».

Μάλιστα ο Τ. Ερντογάν θέλοντας να δώσει το βαθμό προσέγγισης με τον Κ. Καραμανλή είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα με τον κ. Καραμανλή είμαστε σχεδόν σαν μια οικογένεια, τόσο στενές είναι οι σχέσεις που φτιάξαμε»... Οσο για τα προβλήματα που υπάρχουν είπε ότι «θα ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και θα τις ξεπεράσουμε με αμοιβαία ανεκτικότητα, με αμοιβαίο συμβιβασμό».

ΚΟΑ - ΠΕΑΕΑ
Κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ διοργανώνουν το Σάββατο, 16/10, στις 11 π.μ., συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο βρίσκεται από χτες ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ σε σεμινάριο κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων της Ευρώπης, που διοργανώνει το ΚΚ Βρετανίας. Το σεμινάριο, με θέμα «Λαϊκή κυριαρχία, παγκοσμιοποίηση και το νέο ευρωσύνταγμα», πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη.

Συνέντευξη Τύπου για τις Θέσεις

Τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τη Δευτέρα 18/10, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, ημιώροφος).

Αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ στην Αθήνα

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ και του Κεντρικού Συμβουλίου Θεωρητικών Θεμάτων, με επικεφαλής τον δρ Ντανγκ Ξουάν Κι, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, επισκέπτεται τη χώρα μας από τις 13 έως τις 18 Οκτώβρη, μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ