ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Πέμπτη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα

Στις 8.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στο λαό με την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας, στη βάση της εκτίμησης πως «κέντρο των εξελίξεων δεν είναι η βουλή, η πραγματική αντιπαράθεση γίνεται στην κοινωνία» και με την πεποίθηση πως «είναι πια καιρός να πάρουν στα χέρια τους, ο λαός και η νεολαία του, το μέλλον που τους αξίζει και τους ανήκει».

Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης, της νέας πορείας του στο λαό, το ΚΚΕ αναπτύσσει την πρόταση εξουσίας του, συζητά με τους εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην αποφασιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή του λαού και της νεολαίας και κυρίως να κάνουν οι ίδιοι δική τους υπόθεση την εναλλακτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Το πρόγραμμα της πορείας του ΚΚΕ στο λαό συνδυάζει την ένταση των αγώνων, παράλληλα με πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, συνεντεύξεις Τύπου, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και μόρφωσης, επαφές με συνεργαζόμενους και άλλους φίλους του Κόμματος.

Στο πλαίσιό της διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση των ΚΟ του Λεκανοπεδίου, την Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το Σάββατο 24/5 και ώρα 21.00, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, καθώς και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη συγκέντρωση στις 15 Μάη στο Σύνταγμα, οργανώνουν πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Οργανώνονται συσκέψεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που βοηθούν στην προετοιμασία και την προσπάθεια προσέγγισης και συσπείρωσης του λαϊκού κόσμου που προβληματίζεται και αναζητεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Καθημερινά είναι προγραμματισμένες εκατοντάδες περιοδείες - εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, στις γειτονιές. Γίνεται ειδική δουλειά και προετοιμασία συμμετοχής των μεταναστών εργατών με κάλεσμα στις μητρικές τους γλώσσες, με συζητήσεις, εξορμήσεις σε στέκια και χώρους όπου συχνάζουν.

Συνεχίζεται η οργάνωση της ενημέρωσης ενάντια στην ΕΕ και την Ευρωσυνθήκη και η διεκδίκηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Πανεξόρμηση με τον «Ρ»

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αθήνα οργανώνουν την προετοιμασία της συγκέντρωσης και συζητούν την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας του Κόμματος. Οι Κομματικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και σήμερα Κυριακή πραγματοποιούν πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» στις συνοικίες της Αθήνας και αύριο Δευτέρα στους κλάδους και τα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ.

Οι προσυγκεντρώσεις τη μέρα της συγκέντρωσης

Ολες οι προσυγκεντρώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

-- Ομόνοια: Οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά.

-- Χαυτεία: Η Οργάνωση των ΑΕΙ - ΤΕΙ και οι Σπουδάζουσες των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Οι Οργανώσεις των Νοτιοδυτικών και Δυτικών συνοικιών και των 3ου- 4ου Διαμερίσματος.

-- Μουσείο (Πατησίων): Οι Οργανώσεις των Βορειοδυτικών και Βόρειων συνοικιών και οι Οργανώσεις των 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

-- Στύλοι Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις των Νότιων και Νοτιοανατολικών συνοικιών και οι οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος.

-- Πολεμικό Μουσείο: Οι Οργανώσεις των Ανατολικών και Βορειοανατολικών Συνοικιών και οι Οργανώσεις του 7ου Διαμερίσματος.


Να φτάσει σ' όλους τους εργαζόμενους η φωνή του ΚΚΕ

Εργαζόμενοι οικονομικοί μετανάστες σε βιοτεχνία στα κάτω Πατήσια, ενώ ακούν το Γιώργο Μαυρίκο σε πρόσφατη περιοδεία
Εργαζόμενοι οικονομικοί μετανάστες σε βιοτεχνία στα κάτω Πατήσια, ενώ ακούν το Γιώργο Μαυρίκο σε πρόσφατη περιοδεία
Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης και μπροστά στην κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος στις 15 Μάη στο Σύνταγμα, έχουν ήδη προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες οι παρακάτω περιοδείες:

Αύριο, Δευτέρα

Στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» θα περιοδεύσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περιδείες θα γίνουν επίσης στους χειριστές του ΟΛΠ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού, στη «LARO», στη ΔΕΗ (Πειραιώς), στην πιάτσα των οικοδόμων στην Ομόνοια, στον ΗΛΠΑΠ (αμαξοστάσιο Κόκκινου Μύλου), στο εργοτάξιο «ΕΝΤΕΧΝΟΣ», στα τεχνικά συνεργεία του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα, στη Νομαρχία Πειραιά, στη ΜΕΤΡΟ ΑΕ (αμαξοστάσιο Σεπόλια), στο Κεντρικό εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ, στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, στο ΚΗΥΚΥ, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, στο ΙΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας, στις διευθύνσεις της EUROBANK Ν. Ιωνίας, στον ΟΑΕΔ (Πειραιώς 52), στο κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στα πρακτορεία Αθηναϊκού Τύπου, στην INTRACOM TELECOMS, σε ναυτιλιακές εταιρείες του Πειραιά, στη ΔΕΗ (Δ.ΠΑ.Ν.) στο εργοστάσιο «ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ», στη φαρμακοβιομηχανία «ΚΛΕΒΑ», στην «ΚΑΝΑΡΟΓΛΟΥ», στο «Σκλαβενίτη» Χαλκηδόνας, στους εργαζόμενους του Δήμου Ρέντη, στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «ΑΤΤΙΚΑ», στο 8ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Λύκειο Πατησίων (Νικοπόλεως).

Την Τρίτη 13/5

Στους εργάτες του Δήμου Νέας Ιωνίας, στους εργάτες του Δήμου Περιστερίου, στους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος, σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ (τομέας Ηρακλείου), στη ΔΕΗ στα Καμίνια, στην πιάτσα των οικοδόμων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο εργοτάξιο «ΑΤΕΡΜΩΝ» στο Κορωπί, στο Γκαράζ του Δήμου Πειραιά, στη ΔΕΗ (Ροσινιόλ), στις διοικητικές υπηρεσίες Δήμου Περιστερίου, στον ΟΤΕ Καλλιθέας, στην FIRST DATA, στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο Μαρούσι, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Σοφοκλέους), στο Δημαρχείο Πειραιά, στην ΠΥΡΚΑΛ, στην ΑΚΤΩΡ ΑΕ, στην ΤΡΑΜ ΑΕ (αμαξοστάσιο Ελληνικού), στην ΕΣΥΕ, στο υπουργείο Υγείας, στο Κέντρο Αποθεραπείας και αποκατάστασης Παίδων Βούλας, στην ΕΒΓΑ ΑΕ, στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, στο Διαγνωστικό της ΟΑ, στην ΕΡΤ ΑΕ, στο ΙΚΕΑ Αιγάλεω, στο ξενοδοχείο ASTIR PALACE VOULIAGMENI, στην ELITE, στην τεχνική εταιρεία J.P. ΑΒΑΞ ΑΕ, σε σούπερ μάρκετ της Ηλιούπολης, στη ΣΚΥΠ.

Την Τετάρτη 14/5

Στη φαρμακοβιομηχανία «LAVIPHARM AE» θα περιοδεύσει ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS θα περιοδεύσει ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περιδείες θα γίνουν ακόμα, στους εργάτες του Δήμου Μεταμόρφωσης, στους εργαζόμενους Δήμου Κερατσινίου, στην ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο, στο Γενικό Χημείο του κράτους, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, στα δικαστήρια Ευελπίδων, στην τεχνική βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο κεντρικό κτίριο της «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕ» στον Αγ. Στέφανο, στους Μύλους Αγ. Γεωργίου, στους εργαζόμενους στο κέτερινγκ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», στο NOTOS GALLERY στην Κηφισιά, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στη ΔΕΗ Κερατσινίου, στο εργοστάσιο «ΜΑΚΟΠΛΕΞ» στην Ηλιούπολη, στο πολυκατάστημα της CARREFOUR στο Μαρούσι, στην εφημερίδα «EXPRESS», στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος HONDOS στην Ομόνοια.

- Την Πέμπτη 15/5 στην ελεγκτική εταιρεία DELOITTE.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ