ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Φωνή μάχης δίπλα στη φωνή του λαού
  • Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, παρουσίασε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Χαλβατζής
  • Εργάτες, αγωνίστριες, συνδικαλιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακοί, νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο

Είναι η ανεργία, που καλπάζει. Οι εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Η νεολαία, που πνίγεται από την αγωνία για το μέλλον. Η παιδεία και η υγεία, που υποβαθμίζονται συνεχώς. Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, που μετατρέπει τη χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο των πολυεθνικών. "Είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική που εντείνει τα παραπάνω προβλήματα και αυτήν πρέπει να καταδικάσει ο λαός και στις εκλογές",ήταν η φωνή αντίστασης, που έστειλε χτες ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής,παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Ενα ψηφοδέλτιο, που έχει τις προδιαγραφές της δραστήριας συμμετοχής του συνδυασμού, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της αιρετής ΝΑ, μέσα στα Νομαρχιακά Συμβούλια της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και έξω απ' αυτά, δίπλα στον εργαζόμενο και τα προβλήματά του. Ενα ψηφοδέλτιο, που έχει ταυτόχρονα τα εχέγγυα της συνέχισης αυτής της αγωνιστικής δράσης, καθώς "δεν αποτελεί απλά ένα άθροισμα ανδρών και γυναικών, που βρέθηκαν, τάχα, να ενδιαφέρονται όψιμα για τα κοινά, τα προβλήματα του λαού και της χώρας, δηλαδή με το ουσιαστικό περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης",όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Αντίθετα, αποτελείται από αγωνιστές, εργάτες, συνδικαλιστές, με σημαντική δράση στο εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, επαγγελματοβιοτέχνες, πανεπιστημιακούς, νέους, που μάχονται για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο. Στηρίζεται κυρίως από το ΚΚΕ, αλλά συμμετέχουν και μη κομμουνιστές, αγωνιστές ευρείας κομματικής τοποθέτησης.

Στη λογική της Συμπαράταξης

Αλλωστε, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΝΑΣ, ο συνδυασμός ρίχνει το βάρος του στην ενίσχυση της λογικής της συμπαράταξης αγωνιστικών δυνάμεων, που αντιτάσσονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική, που παλεύουν "κατά της νέας τάξης πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα".Ρίχνει το βάρος του, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΑΣ, στα μεγάλα προβλήματα του λαού. Κι αυτά, όπως τα προσδιόρισε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, είναι "όλα όσα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις, που ανατρέπονται. Την ανεργία και την απασχόληση. Το ασφαλιστικό σύστημα και την επιχειρούμενη κατεδάφισή του. Τις ιδιωτικοποιήσεις και στην Αυτοδιοίκηση, μέσω των οποίων η κυβέρνηση ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, ακόμα και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις. Τις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της παιδείας, υγείας και πρόνοιας, που ακρωτηριάζονται".

Σαν ΝΑΣ, συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής, ασχοληθήκαμε και με τα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος, τις συγκοινωνίες, τους ελεύθερους χώρους, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τον καύσωνα και τη λειψυδρία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και με τις μεγάλες παρεμβάσεις - έργα που γίνονται ή προγραμματίζονται, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο χώρος του Ελληνικού και άλλα. "Μέσα από αυτά τα έργα - τόνισε ο επικεφαλής της ΝΑΣ - επιδιώκουν να προσποριστούν δισεκατομμύρια κέρδη οι εργολάβοι".

Δε θα μας ισοπεδώσουν...

Αναφερόμενος στα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι οξύνονται καθημερινά, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται ενεργά στις δυνάμεις που συναινούν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. "Η μοναξιά, η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, το συνεχές τρέξιμο για εξασφάλιση των αναγκαίων, η δεύτερη και τρίτη δουλιά που οδηγεί στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η πολιτιστική υποβάθμιση, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η γενίκευση της διαφθοράς και του χρηματισμού των κρατούντων, ο εκφυλισμός των αξιών, η φθορά των συνειδήσεων των εργαζομένων, έχουν καταντήσει τη ζωή αφόρητη στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

Γι' αυτό και η ΝΑΣ δεν αγωνίζεται για μια απλή διοικητική μεταρρύθμιση, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της. Αγωνίζεται για την καταπολέμηση των προβλημάτων, αναδεικνύοντας τα αίτιά τους, παλεύοντας για ριζικές αλλαγές στο σύνολο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Προβάλλει προτάσεις που δίνουν επίκαιρες απαντήσεις και λύσεις, γιατί υπολογίζουν συνδυασμένα τα οξυμένα προβλήματα, τον υδροκεφαλισμό της Αττικής, την υπάρχουσα υποδομή, αλλά και χαράσσουν κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

"Γι' αυτό η στήριξη στη ΝΑΣ είναι ακόμα μια αντίσταση στο συμβιβασμό, στη λογική του χρηματισμού, του εκφυλισμού, της παρακμής και της ισοπέδωσης",τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, να στείλουν μήνυμα καταδίκης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εφαρμόζεται στο όνομα της αύξησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και της εισόδου της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Δημοσκόπηση η επαφή με τον κόσμο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στο συνδυασμό οι δημοσκοπήσεις, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως το ΚΚΕ και η ΝΑΣ έχουν ανατρέψει στοιχεία τους, τα οποία δεν είναι πάντα ακριβή. Αλλωστε, η ΝΑΣ έχει καθιερώσει μια άλλη, διαφορετική "δημοσκόπηση", την επαφή με τον κόσμο. "Η εμπειρία από τις περιοδείες μας σε χώρους δουλιάς, μας δίνει αισιοδοξία", σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν οι νομαρχιακές εκλογές αποτελούν πρόκριμα για τις βουλευτικές, ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε: "Δε θεωρούμε κάτι τέτοιο. Θα δώσουν, ωστόσο, ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Και έχει σημασία η κυβέρνηση μετά τις εκλογές να μετρήσει λιγότερους "εκλεκτούς της" στην Αυτοδιοίκηση".

Στη συγκέντρωση, ανάμεσα σε πολλά στελέχη, υποψηφίους και φίλους της ΝΑΣ, παραβρέθηκε και ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.

Το ψηφοδέλτιο για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθήνας

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Αθήνας - με υποψήφιο πρόεδρο της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά τον Σπύρο Χαλβατζή και υποψήφιο νομάρχη τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη - συμμετέχουν 12 γυναίκες και 37 άνδρες. Από αυτούς, οι 24 είναι εργάτες και υπάλληλοι, τέσσερις εκπαιδευτικοί, πέντε μηχανικοί, δύο δικηγόροι, τρεις γιατροί, ένας πολιτικός επιστήμονας, ένας δασολόγος, ένας ερευνητής, δύο καθηγητές ΑΕΙ, ένας ηθοποιός - συγγραφέας, δύο συνταξιούχοι και τρεις επαγγελματοβιοτέχνες.

Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:

1. Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

2. Αντώνης Αντύπας, υπάλληλος, μέλος διοίκησης ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ

3. Χρυσούλα Αποστόλου, υπάλληλος, μέλος διοίκησης ΕΚΑ, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

4. Πέτρος Βαμβακάς, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

5. Δημήτρης Βανδώρος, οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

6. Στράτος Βουλαμάκης,μέλος Διοίκησης Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

7. Θανάσης Γκεσούλης,εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ της ΔΟΕ

8. Βασίλης Δημόπουλος, δικηγόρος, μέλος διοίκησης Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

9. Τατιανή Ευαγγελοπούλου, πολιτικός επιστήμονας, αρχισυντάκτρια εφημερίδας "ΟΔΗΓΗΤΗ"

10. Θύμιος Ευθυμίου, εργάτης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ενδυσης - Δέρματος

11. Γιάννης Θεοδωρίδης, πολιτικός μηχανικός

12. Γιώργος Θεοδώρου, οικοδόμος, μέλος διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

13. Μαρίκα Θωμαδάκη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

14. Κατερίνα Καραμάνου - Γιαλαμπούκη, δικηγόρος, μέλος προεδρείου ΟΓΕ

15. Γιώργος Καταχανάς, υπάλληλος, μέλος διοίκησης ΠΟΕ - ΟΤΑ

16. Ιπποκράτης Κατσένης, υπάλληλος, μέλος ΔΣ Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

17. Σωτήρης Κολιούσης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΔΣ Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

18. Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός, πρόεδρος Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος

19. Καλλιόπη Λάτα, καθηγήτρια, πρόεδρος Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής

20. Χρήστος Λογαράς, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Μπραχαμίου

21. Σωκράτης Μαντζουράνης, υπάλληλος, μέλος Διοίκησης ΟΣΠΑ

22. Παναγιώτης Μανωλάκος, υπάλληλος, μέλος διοίκησης ΕΚΑ

23. Γιώργος Μαυρίκος, υπάλληλος, αναπληρωτής πρόεδρος ΓΣΕΕ

24. Διαμαντής Μαυροδόγλου, συνταξιούχος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

25. Χαράλαμπος Μαυροθαλασσίτης, τεχνολόγος - ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος, επαγγελματίας, γγ ΣΕΗΛΕ

26. Νίκος Μιχιώτης, γιατρός, τέως δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω

27. Ειρήνη Μουτζούρη, γιατρός

28. Γιώργος Μπαγιαρτάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

29. Αλεξάνδρα Μπαλλού, υπάλληλος, μέλος διοίκησης Σωματείου Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας

30. Δημοσθένης Μπαρτζώκας, καθηγητής ΕΜΠ

31. Νίκος Μπατιστάτος, μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος, επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ

32. Διονύσης Μπονάτσος, ΔΣ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", πρόεδρος Συλλόγου Ερευνητών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, μέλος ΔΣ Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών, Γραμματεία Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Φυσικής, μέλος - σύνδεσμος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνας στη Θεωρητική Πυρηνική Φυσική και Σχετικές Περιοχές

33. Μαρκέλλα Ξεκομνηνού - Χιόνη, εκπαιδευτικός

34. Παναγιώτης Παλαβός, ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

35. Παναγιώτης Πάλμος, υπάλληλος, αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

36. Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, μέλος διοίκησης ΓΕΩΤΕΕ

37. Νίκος Σιτζάνης, μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος, υπάλληλος ΟΤΕ, μέλος διοίκησης ΠΕΤ - ΟΤΕ

38. Γιώργος Σκιαδιώτης, εργάτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΚΑ

39. Χρήστος Σταμούλος, οδηγός, μέλος Διοίκησης Συνδικάτου ΟΑΣΑ

40. Γιάννης Σταυρόπουλος, μεταλλεργάτης, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

41. Γιάννης Στρατηγός, υπάλληλος, γενικός γραμματέας ΠΟΕ - ΟΤΑ

42. Αθανασία Τζιώκα, γιατρός, μέλος ΔΣ ΟΕΝΓΕ

43. Γρηγόρης Τζώρτζος, αρχιτέκτονας - μηχανικός

44. Ευθαλία (Ναυσικά) Τόλια - Κηπουρού, υπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωματείου ΕΚΟ - ΕΛΔΑ

45. Μαρία Τσαγκατάκη, εμποροϋπάλληλος, γενική γραμματέας Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

46. Χριστίνα Τσεντούρου, πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών

47. Γιάννης Φασουλάς, υπάλληλος, μέλος διοίκησης Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ 48. Δημήτρης Φέτσης, βιοτέχνης, μέλος διοίκησης ΓΣΕΒΕΕ

49. Χάρης Χουρδάκης, υπάλληλος, μέλος Διοίκησης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Συνεχίζουμε από αυτή τη στήλη, που ξεκίνησε χτες, το βήμα καταγγελίας και αποκάλυψης της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, του οργίου των πιέσεων και απειλών ενάντια στο λαό, μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη. Ενημερώστε μας καθημερινά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σας!

Η σύνταξη

Τρομοκρατία στα χωριά

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την επιχείρηση τρομοκρατίας, που έχουν εξαπολύσει παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στα χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας. Στόχος να ανακοπεί η μετακίνηση στελεχών, μελών, οπαδών και ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος προς τα αγωνιστικά νομαρχιακά ψηφοδέλτια του Β. Μπούτα και του Γ. Παττάκη.Αλλά όπως δεν πέτυχε η προσπάθεια - όσο, τουλάχιστον, περίμεναν οι εμπνευστές της - να μην μπει στα ψηφοδέλτια κανείς υποψήφιος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έτσι θ' αποτύχει - και μάλιστα, παταγωδώς - η προσπάθεια να ανακοπεί το λαϊκό ρεύμα υπέρ των αγωνιστών των μπλόκων της αγροτιάς.

Με το ζόρι στη φιέστα της Καλλιθέας

Με απειλές και άλλες σκοτεινές μεθοδεύσεις τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΠΓΝΠ) προσπάθησαν να βοηθήσουν τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη στο έργο της προβολής "λαοθάλασσας" οπαδών στην κομματική φιέστα στην Καλλιθέα. Χτες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΠΓΝΠ μαζί με άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία υποχρεωτικής αποστολής εργαζομένων με το ζόρι στην Καλλιθέα. Αλλαξαν προκλητικά τις βάρδιες του προσωπικού, προκειμένου όσοι δούλευαν το πρωί να μπουν, αμέσως μετά το πέρας της εργασίας τους, στα πούλμαν για την Καλλιθέα. Οσοι αρνήθηκαν να υπακούσουν, δέχτηκαν απειλές όπως "Πρόσεχε γιατί έχουμε στα χέρια μας τη μετάταξή σου" ή υπονοούμενα ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα χρέη τους...

Το αποκρουστικό κρούσμα χειραγώγησης των συνειδήσεων και μεταχείρισης των εργαζόμενων σαν προεκλογικό κομματικό ντεκόρ, κατήγγειλε η ΕΣΑΚ Υγειονομικών.

Απ' όλα έχει ο "μπαξές"

Ρουσφετολογικές υποσχέσεις, απόπειρες δωροδοκίας και χρηματισμού, εκβιασμοί και απειλές περιλαμβάνει το "μενού" της τρομοκρατικής επιχείρησης του ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστούν τ' αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, στη Θεσσαλία.

Σε επαρχιακό δήμο πιέζεται εργαζόμενος να μη συμμετάσχει στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια μπαίνει στο φιλοκυβερνητικό, για να μη χάσει τη δουλιά του. Σε κάποιον άλλο - σε επαρχιακό δήμο και αυτός - προσφέρονται χρήματα για να απόσχει από το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Τα τηλεφωνήματα - ακόμα και βαθιά τη νύχτα - "πέφτουν" στα σπίτια, μεταφέροντας "συμβουλές" και "απειλές".

Ταυτόχρονα χιλιάδες - κυριολεκτικά - θέσεις διορισμού στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας "μοιράζονται" σ' όλους τους θεσσαλικούς νομούς.

Διώκεται υποψήφιος δήμαρχος

Σε εκστρατεία διώξεων και σε απόπειρα τρομοκράτησης των δημοτών έχει επιδοθεί ο κυβερνητικός μηχανισμός στο Αίγιο, προεξάρχοντος του διευθυντή του ΙΚΑ Γρ. Σολωμού, ο οποίος μαζί με τους Α. Φούρα και Γ. Παπανδρέου έχει την ευθύνη για την προώθηση των κυβερνητικών συνδυασμών στο νομό. Θύμα του αυτή τη φορά ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος,ο οποίος ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου επέκρινε την αυθαιρεσία του διοικητή του ΙΚΑ, επειδή εκείνος κάνει προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια στο ΙΚΑ Αιγίου χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου. Η απάντηση του Γρ. Σολωμού ήταν μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ γεμάτη συκοφαντίες και ψέματα τόσο για το Σύλλογο όσο και προσωπικά για τον πρόεδρό του. Ακολούθησαν απαντήσεις του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου, του Ιατρικού Συλλόγου και της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αιγίου" (ΔΑΚΑ), στις οποίες καταρρίπτονταν οι αιτιάσεις του διευθυντή του ΙΚΑ και τονίζονταν πως η επίθεση έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα σπίλωσης του επικεφαλής της ΔΑΚΑ. Ομως, ο Γρ. Σολωμός συνεχίζει τις λασπολογίες του σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου, χρησιμοποιώντας τη θέση του διευθυντή του ΙΚΑ, την οποία δεν αποποιείται ούτε καν όταν συμμετέχει ανοιχτά στις συγκεντρώσεις και όλες τις άλλες δραστηριότητες του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Αίγιο.

Το ψηφοδέλτιο για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιά

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Πειραιά - με υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, τον Σπύρο Χαλβατζή και υποψήφια νομάρχη την Ελπίδα Παντελάκη - συμμετέχουν 10 γυναίκες και 39 άνδρες. Από αυτούς οι 28 είναι εργάτες και υπάλληλοι, έξι εκπαιδευτικοί, δύο μηχανικοί, ένας γιατρός, ένας οικονομολόγος, μία δικαστική επιμελήτρια, έξι επαγγελματοβιοτέχνες και τέσσερις συνταξιούχοι.

Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:

1. Αγγελος Αναστασίου συνταξιούχος, Γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

2. Μανώλης Αναστασόπουλος εργάτης

3 Παντελής Αντωνιάδης βιοτέχνης, Γενικός Γραμματέας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

4. Ηλίας Αργυρόπουλος εργάτης - τσαγκάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου

5. Μάκης Ασπρογέρακας ηλεκτρολόγος

6. Βάσω Βαγγη καθηγήτρια

7. Γιάννης Βαγενάς δάσκαλος, Σχολικός Σύμβουλος

8. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος καθηγητής, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ - Πειραιά

9. Ηλίας Δημητρακόπουλος υπάλληλος, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Γεωργίας

10. Ελένη Δημητριάδου δικαστική επιμελήτρια Πειραιά

11. Ανδρέας Ζαζόπουλος οικοδόμος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων

12. Χαρίλαος Ζαχαρόγιαννης γιατρός, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

13. Κατερίνα Καλαρουτάκου νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Τζάνειου Νοσοκομείου

14. Μάριος Καμακάρης μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

15. Μίμης Καρδάσης συνταξιούχος, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Πειραιά

16. Μαργαρίτα Κειβανίδου καθηγήτρια

17. Τριανταφυλλιά Κοττάκη κεραμίστρια - βιοτέχνης

18. Μηνάς Κουμπής επαγγελματίας

19. Κούλα Κυριακοπούλου υπάλληλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Κηδεμόνων Πειραιά

20. Γιώργος Λαγωνίκας αδιόριστος καθηγητής, νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά

21. Γιώργος Λαμπράκης εργάτης Δήμου Πειραιά, μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

22. Γιώργος Μαρίνος ασυρματιστής, μέλος ΔΣ Σωματείου

23. Νίκος Μαρινάκης εργάτης - τσαγκάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου

24. Γιώργος Μπατζακόπουλος ναυπηγοξυλουργός, πρόεδρος σωματείου

25. Ιορδάνης Ναζεντιάδης λιμενεργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου

26. Γιώργος Ναθαναηλίδης συνταξιούχος

27. Κώστας Νικητάκης εργάτης - ζαχαροπλάστης

28. Νίκος Νταουντάκης τεχνίτης ΔΕΗ

29. Ρούλα Ξαρχάκου πολιτικός μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

30. Βαγγέλης Ξένος γραμματέας ΕΣΑΚ Πειραιά, εργαζόμενος Τζανείου

31. Γεράσιμος Ξυδιάς μεταλλεργάτης, πρόεδρος σωματείου ΝΑΥΣΙ

32. Ελένη Ξυλαρδιστού δασκάλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων

33. Θοδωρής Παναγόπουλος βιοτέχνης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά

34. Γιώργος Παπαδόπουλος λογιστής

35. Στάθης Παπακωνσταντίνου χημικός μηχανικός, μέλος ΔΣ της ΕΕΔΥΕ Πειραιά

36. Γιάννης Παπαοικονόμου εργαζόμενος Δήμου Πειραιά

37. Αντώνης Πατέρας ηλεκτρονικός, επαγγελματίας

38. Νικήτας Πετράκης φορτοεκφορτωτής

39. Ιορδάνης Πουντίδης μεταλλεργάτης, πρόεδρος Συνδικάτου Ζώνης

40. Μυρσίνη (Σούλα) Πρεκετέ εργαζόμενη Δήμου Περάματος

41. Μαρία Σουάνη εργαζόμενη ΔΕΗ

42. Παναγιώτης Σκούρτης συνταξιούχος

43. Αλέκος Τζατζάνης οικονομολόγος

44. Γιώργος Τούσας ναυτεργάτης, πρόεδρος ΠΕΜΕΝ

45. Βενιζέλος Τσολακίδης εργαζόμενος υπουργείου Πολιτισμού

46. Γιώργος Φατσέας ταξιτζής - επαγγελματίας

47. Λευτέρης Φρακολάκης οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά

48. Γιώργος Φλουτσάκος ασφαλιστής, υπάλληλος

49. Γιώργος Χαλκίδης οικοδόμος

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Λέσβου

Το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Λέσβου έχει ως εξής:

Υποψήφιος νομάρχης Παλαιολόγος Βαγγέλης,διπλωματούχος μηχανικός, νομαρχιακός σύμβουλος, τ. δήμαρχος Πολιχνίτου

Υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι:

Αγαπητός Νίκος, πρόεδρος Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, τ. γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Αντώνα - Βουγγέλη Βασιλική, πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικών Υπαλλήλων ΙΚΑ, Βουλβούλη Ελένη δασκάλα, τ. πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μυτιλήνης, συνδικαλίστρια, Βουλγαράκης Ηλίαςμ συνταξιούχος, Γεραγώτης Σταμάτης, επαγγελματοβιοτέχνης, Δρακούλης Γιώργος, αγροτοκτηνοτρόφος, Ευαγγελινός Αλέκος, εργολάβος δημοσίων έργων, Ιππειώτης Νίκος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜ, Καιρού Αντωνία, αγροτοκτηνοτρόφισσα, Καλταμπανέας Στρατής, ναυτεργάτης, πρώτος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, συνταξιούχος, συνδικαλιστής τ. μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Καραβοκύρης Κώστας, γιατρός, Καράβολας Ηλίας, καθηγητής, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάσου, Καρακούσης Ηλίας, κτηνοτρόφος, τ. δήμαρχος Ερεσσού, Κατρίτσης Γιώργος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Κατσικάτσος Γιώργος, πρόεδρος της ΟΛΣΑ, καθηγητής Πανεπιστημίου, Κεραμίδης Δημήτρης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, μέλος της Διοίκησης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, πρόεδρος του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νομού, Κόκκινος Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, Κουκούλης Παναγιώτης, εμποροράφτης, Λιάνος Αντώνης, εργολάβος οικοδομών, συνδικαλιστής, Λίγκος Αργύρης, εργολάβος οικοδομών, αντιπρόεδρος Κοινότητας Λουτρών, Μαρούλης Μιχάλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Μυτιλήνης, γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Μπερντένης Στέλιος, πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Καλλονής, Μπουλμπούλης Νίκος, αρτοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου, μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παρίση Δώρα, χειροτέχνισσα, συγγραφέας, Πατσέλας Ευστράτιος, αγροτοκτηνοτρόφος, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μανταμάδου, Πετριτζικλή Χαρίκλεια, επαγγελματίας, Πέτρου Θανάσης, κτηνίατρος, Ραφτέλλη - Ανδρή Μαρία, βιβλιοπώλης, Σιαμέτης Δημήτρης, μέλος του ΔΣ του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Σκαπέτης Χρήστος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Λήμνου, Σουσαμλή Ευτυχία, επαγγελματίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, Τζωάννου Κυβέλη, υπάλληλος Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνδικαλίστρια, Τουρβαλή Μαρία, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

ΑΘΗΝΑ

  • Σήμερα, Τρίτη, στις 6 το π.μ. ο υποψήφιος της ΝΑΣ Γιώργος Σκιαδιώτης, θα συναντηθεί με εργάτες του Δήμου Βύρωνα.

Στις 9 π.μ. οι: Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ και Αντώνης Αντύπας,υποψήφιος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσουν στο Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Επίσης, στις 10 π.μ. υποψήφιος της ΝΑΣ θα περιοδεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών) και στις 12 μ.μ. η Μαρία Κεφαληνού,στέλεχος της ΝΑΣ, θα επισκεφτεί το "Δρομοκαϊτειο".

Στις 9.30 π.μ. ο Παναγιώτης Πάλμος,υποψήφιος της ΝΑΣ θα περιοδεύσει στα ΕΛΤΑ της Καισαριανής.

Στις 4.30 μ.μ. ο Πέτρος Βαμβακάς,υποψήφιος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στα σούπερ μάρκετ της Κυψέλης.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει σήμερα στις γειτονιές του Κορυδαλλού, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος της ΝΑΣΓιώργος Λαγωνίκας θα περιοδεύσει σήμερα σε γειτονιές της Α Πειραιά.

ΛΑΡΙΣΑ

Σήμερα, Τετάρτη, ο υποψήφιος νομάρχης Λάρισας της ΝΑΣ Γιάννης Παττάκης θα επισκεφθεί τα χωριά, Ελάτεια στις 6.30 μ.μ., Ευαγγελισμός στις 7 μ.μ., Παραπόταμος στις 7.30 μ.μ. και Μακρυχώρι 8.30 μ.μ.

Την ίδια μέρα οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Τάκης Τσιόγκας,Δημητρία Βήνη και Χαράλαμπος Γαλάνης θα περιοδεύσουν στα χωριά Πρόδρομος,Μόδεστος,Μελία,Αναγέννηση,Μέλισσα,Λοφίσκος,Αχίλλειο,Νίκη,Σωτήριο.Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θανάσης Σερδένης,Θανάσης Γκουντούρας και Φωτεινή Μπουρίτα θα περιοδεύσουν στα χωριά Ν. Λεύκη,Κυπαρίσσια,Μοσχοχώρι,Ν. Περιβόλι,Κυψέλη.

ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ

Συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 μ.μ., η ΝΑΣ Σάμου - Ικαρίας και Φούρνων, με θέμα τις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές και την εκλογική διακήρυξη της ΝΑΣ.

ΑΡΤΑ

Η ΝΑΣ Αρτας πραγματοποιεί σήμερα στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην περιοχή Γούρνα, με ομιλητή τον υποψήφιο νομάρχη Βασίλη Ζιώβα.Αύριο στις 8 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, ενώ την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της παράταξης θα περιοδεύσει στο Μύτικα.

Συγκέντρωση την Κυριακή

"Στείλε μήνυμα καταδίκης στη συντηρητική πολιτική", είναι το μήνυμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί, την ερχόμενη Κυριακή, 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κυψέλης, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". "Στείλε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής. Δυνάμωσε τη λαϊκή αντεπίθεση", είναι η προτροπή που στέλνουν ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα, οι οποίοι θα μιλήσουν στη συγκέντρωση.

"Παλεύουμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική, μαζί με το λαό για το λαό", σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΝΑΣ για τη συγκέντρωση. Και καλεί, να πούμε "όχι στη μετατροπή των Δήμων και Νομαρχιών σε επιχειρήσεις. Οχι άλλη φορολογία".

Από δεξιά διακρίνουμε τους Ε. Παντελάκη, Σπ. Χαλβατζή και Θ. Παπαμάργα

Από δεξιά διακρίνουμε τους Ε. Παντελάκη, Σπ. Χαλβατζή και Θ. Παπαμάργαρη

Από τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ