Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα πολιτική κίνηση

Την απόφασή τους να προχωρήσουν στη συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Κομμουνιστική Ανανέωση» ανήγγειλαν μια σειρά στελέχη και μέλη μέχρι πρότινος κυρίως της ΑΚΟΑ, από την οποία αποχώρησαν. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η νέα κίνηση «επιμένει στην προοπτική του σοσιαλισμού και το απελευθερωτικό όραμα του κομμουνισμού».

Θέτει ως άμεσο πολιτικό στόχο «την επιδίωξη της συγκρότησης Μετώπου Κοινωνικών και Πολιτικών Δυνάμεων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τις συνθήκες Μάαστριχτ και Αμστερνταμ και την ΟΝΕ, καθώς και την ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων», θεωρώντας ως προϋπόθεση τη συγκρότηση του μετώπου για «την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, τόσο στη συντηρητική όσο και στη σοσιαλδημοκρατική εκδοχή της».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η νέα κίνηση απορρίπτει «ως αντιλαϊκά τα σενάρια κεντροαριστερής διαχείρισης και αντιτάσσεται σε λογικές και πρακτικές μικροκομματικών περιχαρακώσεων».

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η διακήρυξη της πολιτικής κίνησης, ενώ στις 26 - 27 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική της συνδιάσκεψη, για την προετοιμασία της οποίας έχει εκλεγεί Προσωρινή Πολιτική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ