Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΗΜΝΟΣ
Απίστευτες «καραμπόλες» για να καλυφθεί ένα εκπαιδευτικό κενό χωρίς πρόσληψη

Τις απίστευτες «καραμπόλες» που δημιουργούνται σε τρία σχολεία της Λήμνου προκειμένου να καλυφθεί ένα εκπαιδευτικό κενό χωρίς να προσληφθεί αναπληρωτής, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λήμνου, ζητώντας από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, «υπακούοντας στις επιταγές του υπουργείου για την αποφυγή προσλήψεων, επιχειρεί να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό που δημιουργήθηκε σε σχολείο της Μύρινας (λόγω αναρρωτικής άδειας συναδέλφου) όχι κάνοντας το αυτονόητο, ζητώντας δηλαδή την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού, αλλά μετακινώντας συνάδελφο από άλλο σχολείο και μάλιστα του Μούδρου! Επειδή, όμως, η μετακίνηση αυτή προφανώς δημιουργεί κενό στο ΕΠΑΛ του Μούδρου, η ΔΙΔΕ καταφεύγει για την κάλυψή του στις γνωστές πλέον αλχημείες, στέλνοντας την μαθηματικό του Γυμνασίου Μούδρου στο ΕΠΑΛ, και την φυσικό του ΕΠΑΛ στο Γυμνάσιο να διδάξει Μαθηματικά! Αντί, δηλαδή, να προσλάβουν έναν αναπληρωτή συνάδελφο και να λύσουν το ζήτημα, επιλέγουν να αναστατώσουν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τη λειτουργία και το πρόγραμμα τριών σχολείων, αλλά και τους όρους και συνθήκες εργασίας τριών εκπαιδευτικών, των οποίων αλλάζουν τις διαθέσεις και τις αναθέσεις μαθημάτων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους και παρά τη θέλησή τους».

Μάλιστα, τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που συνεχίζουν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και παρά την απαράδεκτη απόφαση σύμπτυξης δύο τμημάτων της Α' τάξης του ΕΠΑΛ Μούδρου, στα οποία έχουν αντιδράσει εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Την καταγγελία της ΕΛΜΕ Λήμνου κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας το ΚΚΕ, ζητώντας να μην συμπτυχθούν τα τμήματα της Α' Λυκείου ΕΠΑΛ Μούδρου και να καλυφθούν άμεσα το κενό Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Μύρινας και όλα τα άλλα κενά με νέες προσλήψεις.

Στήριξη στον αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών με αφορμή τις εξελίξεις στο ΕΠΑΛ Μούδρου δηλώνει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Λήμνου της ΚΝΕ, καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική «στήριξης σε κεφάλαιο, ΕΕ, ΝΑΤΟ που βλέπει ως κόστος την Εκπαίδευση» και να οργανώσουν τον αγώνα «για σχολεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, με μόνιμο προσωπικό και κάλυψη όλων των απαιτούμενων θέσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν κάλυψη των κενών(2018-02-02 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα σχολικής στέγης(2004-10-26 00:00:00.0)
Παρούσες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών(2001-09-13 00:00:00.0)
Πέτυχαν τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου(2001-06-20 00:00:00.0)
ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις(2000-03-24 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα της ΝΑΣ(1998-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ