Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Πλούσια δραστηριότητα της ΝΑΣ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες, οι περιοδείες των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) στα χωριά και τις πόλεις της Λήμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Την προηγούμενη Δευτέρα, 21 Σεπτέμβρη, οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Δημ. Κεραμίδης και Γ. Κατρίτσης επισκέφτηκαν τις κοινότητες Κατάλακο,Δάφνη και Σαρδές και συζήτησαν με τους κατοίκους τόσο για τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του "Καποδίστρια", όσο και για τα γενικότερα προβλήματα των περιοχών τους.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Κατρίτσης, επισκέφτηκε τα γυμνάσια και τα λύκεια της Μύρινας και του Μούδρου όπου και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, τους ενημέρωσε για τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Την αντίθεσή του, τόσο στα υποβαθμισμένα - από την ίδρυσή τους - ΤΕΕ τα οποία δεν εξασφαλίζουν καμία διέξοδο, όσο και για τον στρεβλό τρόπο δημιουργίας του Ενιαίου Λυκείου. Αλλωστε, χαρακτηριστικό είναι, ότι στις δέκα και πλέον ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία, στο ΤΕΛ και το ΤΕΕ του Μούδρου, υπάρχουν δέκα τάξεις μαθητών και μόλις έξι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, χθες, ο Γ. Κατρίτσης, επισκέφτηκε - και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ - τον Προϊστάμενο του γραφείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και ενημερώθηκε ότι έχουν ζητηθεί να σταλούν δέκα εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών θέσεων. Ομως, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο της δευτεροβάθμιας, δεν υπάρχουν πιστώσεις για αναπληρωτές με αποτέλεσμα να μετακινηθούν μόνιμοι καθηγητές από τη Μυτιλήνη με απόσπαση, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Αλλά, με βάση τα παραπάνω, υπάρχει το ζήτημα, πώς θα αποδώσουν οι καθηγητές από τη Μυτιλήνη που θ' αποσπαστούν, χωρίς την αίτησή τους, για να διδάξουν στη Λήμνο.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ

Το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" του Νομού Λήμνου, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παλαιολόγου, νομαρχιακό σύμβουλο, αποτελείται από τους: Αντωνία Καιρου, αγρότισσα, Γιώργο Κατρίτση, πρόεδρο συλλόγου καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρο του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Κεραμίδη, πρόεδρο σωματείου Οικοδόμων, Αντώνη Λιανό, οικοδόμο και Χρήστο Σκαπέτη, αντιπρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και αντιπρόεδρο της ΕΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απίστευτες «καραμπόλες» για να καλυφθεί ένα εκπαιδευτικό κενό χωρίς πρόσληψη(2022-12-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2003-07-15 00:00:00.0)
Πολιτικές εξορμήσεις του ΚΚΕ(2003-07-12 00:00:00.0)
Παρούσες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών(2001-09-13 00:00:00.0)
Πέτυχαν τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου(2001-06-20 00:00:00.0)
ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις(2000-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ