Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ"
Μάχη για να ξεφύγει η πόλη από την υποβάθμιση

Για έναν "δήμο στην υπηρεσία των δημοτών και όχι των κυβερνήσεων", δίνει τη μάχη των εκλογών του Οκτώβρη, η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Αμαλιάδας" (ΔΑΣΑ), με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή Γιώργο Καραπάνο.

Για μια Δημοτική Αρχή, που θα συσπειρώνει όλες τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα μοχθεί μαζί με τους ξωμάχους του χωραφιού και τους εργαζόμενους της πόλης. Για δημοτικούς άρχοντες που θα αφουγκράζονται την αγωνία του αγρότη, τη φωνή του άνεργου, το άγχος του επαγγελματία και του μικρεμπόρου, τα αιτήματα των εργαζομένων. Για αιρετούς που θα στηρίζουν τις διεκδικήσεις της μαθητικής νεολαίας στη μόρφωση και τον πολιτισμό, και θα δίνουν το χέρι της αλληλεγγύης στους απόμαχους της δουλιάς. Για έναν δήμο με κοινωνική αναφορά, πολιτιστική παρέμβαση, και σταθερή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Για έναν τέτοιο δήμο που, χρόνια τώρα, αρνούνται στους κατοίκους της Αμαλιάδας οι κομματικοί επίτροποι, και υπονομεύουν τα λιμνάζοντα προσωπικά συμφέροντα.

Και η ανάγκη αυτή προβάλλει ακόμα πιο ξεκάθαρη σήμερα, μετά από άλλη μια"χαμένη" τετραετία. Γιατί, όπως υπογραμμίζεται και στη διακήρυξη της ΔΑΣΑ,"η Αμαλιάδα αποτελεί δυστυχώς, χαρακτηριστικό παράδειγμα πόλης, που παραδόθηκε από τις τοπικές αρχές της στις αντιλαϊκές επιλογές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων". Η δημοτική αρχή όχι μόνο γύρισε την πλάτη στους αγώνες που έγιναν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, (σχέδιο Καποδίστριας, αγρότες, μέχρι σήμερα σέρνονται στα δικαστήρια) αλλά εξάντλησε την "πυγμή της" σε πολιτικές σε βάρος των δημοτών. Ιδού μερικά κατορθώματα από το βίο και την πολιτεία της:

- Εγκατάλειψη των φτωχογειτονιών και προώθηση έργων βιτρίνας

- Δημοτικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν σαν ρουσφετολογικός, φορομπηχτικός και δανειοληπτικός μηχανισμός.

- Τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν σημαντικά, πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό.

Το κυκλοφοριακό και η οδοποιία αφέθηκαν στην τύχη τους, η καθαριότητα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, οι κοινόχρηστοι χώροι δε συντηρούνται και αρκετοί απ' αυτούς παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης.

- Η αυτεπιστασία χρησιμοποιήθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο, με αδιαφάνεια στις προμήθειες και στο προσωπικό, με αυθαίρετες εφαρμογές μελετών και πράξεις που στερούνται νομιμότητας. Στις μελέτες αγνοήθηκαν προκλητικά οι ντόπιοι επιστήμονες κλπ.

"Αυτή η κατάσταση - υπογραμμίζει ο Γ. Καραπάνος - μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η ΔΑΣΑ αποτελεί τη μοναδική και ρεαλιστική διέξοδο. Καλούμε το λαό να ξεπεράσει τα τεχνητά διλήμματα και να "βάλει το χέρι του" για να γυρίσει η πόλη μας τη σελίδα της υποβάθμισης. Εμείς υποσχέσεις δε δίνουμε... Για το μόνο που δεσμευόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας, είναι πως και την επομένη των εκλογών, από όποιο πόστο μας αναθέσουν, θα σταθούμε δίπλα τους, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ