Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μάχη και για την υγεία η εκλογική μάχη

Στο "Τζάνειο" νοσοκομείο περιόδευσε χτες κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή και την Ελπίδα Παντελάκη

Ελλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, εξοντωτικά ωράρια, ιδιωτικοποίηση τομέων, άθλιες συνθήκες εργασίας, περικοπές των εφημεριών - για τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είναι μερικά από τα προβλήματα που διαπίστωσαν, κατά τη χτεσινή τους περιοδεία στο "Τζάνειο" νοσοκομείο, οι Σπύρος Χαλβατζής και Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφια νομάρχης Πειραιά, αντίστοιχα. Μαζί τους ήταν και η Κατερίνα Καλαρουτάκου,νοσηλεύτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου του εν λόγω νοσοκομείου και υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ.

Τα προβλήματα, όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής στους εργαζόμενους, είναι κοινά με αυτά που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία, "αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και αντίθετα ενίσχυσης, με κάθε τρόπο, του ιδιωτικού τομέα, των μεγάλων συγκροτημάτων, που παρέχουν κυρίως ξενοδοχειακή κάλυψη". Και με τη θέση αυτή συμφώνησαν οι εργαζόμενοι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και στο "Τζάνειο" νοσοκομείο, συνεπάγεται για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση της δουλιάς, αλλά και υποβάθμιση της παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο σημείο αυτό, οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ τόνισαν πως η περικοπή των εφημεριών, που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, δεν αποτελεί μόνο ιατρικό πρόβλημα, αλλά έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και παραγωγικής αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού και των υλικοτεχνικών μέσων, όπως και της χορήγησης σημαντικών κονδυλίων για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Αντίθετα, όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, και στο "Τζάνειο" νοσοκομείο βιώνουν την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση τομέων του. "Η μάχη για την επιβίωση και αναβάθμιση του "Τζανείου" περνά και μέσα από τη μάχη των εκλογών",τόνισε χαρακτηριστικά στους εργαζόμενους ο Σπ. Χαλβατζής. Και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση λύσεων και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, "καθώς - όπως είπε - η λογική της περικοπής κοινωνικών δαπανών, που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σαρώνει τα πάντα".

Τέλος, οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ, αφού δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων, τους κάλεσαν να ενισχύσουν τη ΝΑΣ, που αποτελεί την άλλη φωνή, την άλλη άποψη. Που αντιμάχεται την ιδιωτικοποίηση στο χώρο της υγείας και στέκεται δίπλα και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών καθημερινά και όχι μόνο πριν τις εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική και συντονισμένη διεκδίκηση(2006-04-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι περιοδείες(2006-02-26 00:00:00.0)
Κοντά στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται(1998-09-26 00:00:00.0)
Φωνή μάχης δίπλα στη φωνή του λαού(1998-09-23 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για το Θριάσιο Νοσοκομείο!(1998-09-08 00:00:00.0)
Περιοδείες ΝΑΣ(1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ