Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Θέλουμε μαχητική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Η υποψήφια δήμαρχος Αμφιλοχίας Ντίνα Κηρύκου της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΑΚ) με ανακοίνωσή της, στέλνει προεκλογικό μήνυμα προς όλους τους δημότες, επισημαίνοντας τα προβλήματα του δήμου, αλλά και τη σημασία που έχουν οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

"Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" συγκροτήθηκε από μέλη του ΚΚΕ και ανθρώπους του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς. Μας συνδέει η έγνοια για το μέλλον του τόπου μας, η θέληση να αγωνιστούμε ενάντια σε όσα μας δυσκολεύουν τη ζωή και η δυνατότητα να αντιπαραθέσουμε έναν πολιτικό, διαφορετικό λόγο, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η περιοχή μας μαστίζεται από την ανεργία, ενώ το εισόδημα των αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, επαγγελματιών και εργαζόμενων μέρα με τη μέρα εκμηδενίζεται. Τα προβλήματα ήταν και παραμένουν πολλά, αλλά τόσο η πλειοψηφία όσο και η μειοψηφία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου παρακολουθούσαν τις εξελίξεις απαθείς.

Καθώς η νεοφιλελεύθερη επίθεση συνεχίζεται, η ανάγκη για αντίσταση είναι πιο έντονη. Θεωρούμε τις εκλογές του Οκτώβρη '98 ένα πρώτο βήμα για να σταλεί ένα μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου: η προσπάθεια υποβιβασμού των εκλογών σε αποκλειστικά τοπικό ζήτημα, η απουσία πολιτικού λόγου και οι ίντριγκες που συνόδευσαν τον καταρτισμό ψηφοδελτίων. Δεν άφησαν καμία μέθοδο εξαπάτησης, εκβιασμού, ρουσφετιού ανεκμετάλλευτη. Οι εκβιασμοί τους φτάνουν ως τους πολίτες που ήθελαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς.

Κόντρα σε όλα αυτά η ΔΑΚ επιλέγει να μιλήσει για όσα οι άλλοι επιμελώς κρύβουν, επιλέγει το δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική που θέλει τους Δήμους εκφραστές της εκάστοτε κυβέρνησης και των επιλογών της και δηλώνει αντίθετη με τον "Καποδίστρια" που θέλει το Δήμο φορομπήχτη, αστυνόμο, επιχειρηματία, διαχειριστή των προβλημάτων και της κοινωνικής δυστυχίας.

Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική από το λαό για το λαό. Αγωνιζόμαστε να μπει φρένο στην ερήμωση της επαρχίας Βάλτου, για την προστασία του Αμβρακικού για να λειτουργήσει ουσιαστικά ο θεσμός για την απλή αναλογική".

Η Ντίνα Κηρύκου

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1966. Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δίδαξε για δυο χρόνια στα γυμνάσια Σαρδηνίων, Αμφιλοχίας, Κατούνας και Καινουρίου.

Ασχολήθηκε με τα φοιτητικά προβλήματα και υπήρξε για τέσσερα συνεχή χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου της σχολής της, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε μέρος σε συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ. Συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και των αναπληρωτών καθηγητών.

Υπήρξε μέλος και στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας από το 1980 ως το 1989. Είναι παντρεμένη με τον χημικό Γιώργο Σκορδά και ζει μόνιμα στην Αμφιλοχία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ