Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Οι υποψήφιοι "οργώνουν" την πόλη

Τα ιατρεία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Αγία Σοφία - στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται και το "αμαρτωλό" σούπερ μάρκετ "Μετρό" - επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συζήτησε με το νοσηλευτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, καθώς και με τον κόσμο. Το νοικιασμένο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι ακατάλληλο γι' αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος, που συνήθως σχηματίζει τεράστιες ουρές. Εκτός από αυτό, κοντά στην είσοδό του, στοιβάζονται τα απορρίμματα των ιατρείων και των γειτονικών επιχειρήσεων, λόγω έλλειψης κάδου. Να σημειωθεί ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του υποκαταστήματος εξυπηρετεί, εκτός της περιοχής που βρίσκεται, τα Ταμπούρια και την Αμφιάλη του Κερατσινιού.

Ο Π. Σαλπέας κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση και της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, γεγονός που οδηγεί στη στέρηση αυτού του δικαιώματος από τους οικονομικά ασθενέστερους.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Κίνησης περιόδευσε στα καταστήματα της οδού Παλαμιδίου. Οι καταστηματάρχες υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο και έθεσαν τα προβλήματά τους, που ξεκινούν από τη γενικότερη πτώση του τζίρου, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας, μέχρι την εγκατάλειψη της περιοχής από τη σημερινή δημοτική αρχή. Χαρακτηριστικά μάς είπαν ότι στο πεζοδρομημένο τμήμα της Παλαμιδίου, το σιντριβάνι "είδε" νερό μόλις τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές, ενώ τα φυτά του πεζόδρομου ποτίστηκαν μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου. Οι εκλογές ήταν η αιτία, για να μαζευτούν και τα σκουπίδια και να εμφανιστούν νέοι κάδοι. Ηταν, όμως, ήδη αργά για τη Δημοτική Αρχή, για να αλλάξει τη γνώμη τους γι' αυτήν οι κάτοικοι της περιοχής...

Δυστυχώς, την ίδια τύχη δεν είχε η μοναδική παιδική χαρά της Παλαμιδίου. Το νερό κόπηκε από την ΕΥΔΑΠ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών του δήμου!

Ο Π. Σαλπέας κάλεσε τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να δώσουν με την ψήφο τους μήνυμα αντίστασης όχι μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και στους συνδυασμούς που δεν αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εξάλλου, πολυπληθή κλιμάκια της Κίνησης, με επικεφαλής τον Π. Σαλπέα περιόδευσαν τις προηγούμενες μέρες στις γειτονιές του Νέου Φαλήρου και στο κέντρο του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ