Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανυγειονομική σύσκεψη τη Δευτέρα

Σύσκεψη διοργανώνεται τη Δευτέρα και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων και γιατρών στο ΙΚΑ, για να εξετάσουν την από κοινού δράση τους.

Στη χτεσινή εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε ότι οι υπερωρίες του προσωπικού και οι εφημερίες των γιατρών περικόπτονται κατά 60% και σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που συνεχώς διευρύνονται επιταχύνουν την κατάρρευση του συστήματος. "Την ίδια ώρα - σημειώθηκε - δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των ιδιωτικών κλινικών, από τους οποίους προκύπτουν ασύλληπτα υπερκέρδη του ιδιωτικού τομέα υγείας".

Σε ερώτηση, που αφορά τη μελετώμενη, από το υπουργείο Υγείας, απόφαση για τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) από το Νοέμβρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στ. Κουτσουμπέλης,είπε ότι είναι κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού και ζήτησε να αποσύρει το υπουργείο Υγείας τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τα ΤΕΠ. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι αντίθετη με τη λειτουργία των ΤΕΠ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όμως, είναι αντίθετη, διότι δεν ισχύει καμία από τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας των Τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ