Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Συμμετέχουν και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης ενεργού εφημερίας όλων των γιατρών και οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας (ΚΥ), την έγκριση των προγραμμάτων εφημεριών που στάλθηκαν από τα νοσοκομεία το Μάη του '98 και καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών ευθύνης των ΚΥ, καθώς και τη διευθέτηση της "παρερμηνείας" του νόμου για την επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων που προέκυψαν με την κατά το δοκούν ερμηνεία και εφαρμογή από κάθε πάρεδρο, διεκδικούν οι γιατροί του ΕΣΥ που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογός τους, μετά τη δημοσίευση του νόμου 2606\98 και την έναρξη εφαρμογής του, πολλά νοσοκομεία και υπηρεσίες ελεγκτικού συνεδρίου (πάρεδροι), εφαρμόζουν τις διατάξεις όπως αυτοί τις ερμηνεύουν.

Συγκεκριμένα: Δεν εντάσσουν τους γιατρούς και οδοντιάτρους των ΚΥ, που υπηρετούν με βαθμό επιμελητή Α, Β και Γ, στο βαθμό της μισθολογικής προαγωγής με τον οποίο αμείβονταν μέχρι και την 31\12\97. Δεν αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία και καταβάλλουν το χρονοεπίδομα στον εκάστοτε βασικό μισθό, αλλά στο βασικό μισθό του βαθμού διορισμού των επιμελητών. Δε χορηγούν το σχετικό επίδομα σε όλους τους διευθυντές που κατέχουν οργανική θέση στα Κέντρα Υγείας, ούτε το 40% αυτού στους αναπληρωτές διευθυντές και στους διευθυντές σε προσωποπαγείς θέσεις.

Τέλος σε ό,τι αφορά το θέμα των εφημεριών και τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της διυπουργικής απόφασης σημειώνουν πως αφ' ενός στερείται η δυνατότητα πραγματοποίησης ενεργού εφημερίας απ' όλες τις ειδικότητες που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και αφ' ετέρου δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού της περιοχής ευθύνης κάθε ΚΥ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών.

Συνδιάσκεψη οδοντιάτρων

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) οργανώνει συνδιάσκεψη αντιπροσώπων οδοντιάτρων από όλα τα ΚΥ το προσεχές Σάββατο (26.9.98) στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Θεμιστοκλέους 38, Αθήνα, στις 10:00 π.μ.

Στη συνδιάσκεψη θα συζητηθεί το θέμα της κατάργησης των ενεργών εφημεριών των οδοντιάτρων των ΚΥ και ιδιαίτερα στην οδοντιατρική πρόληψη των παιδιών, που πραγματοποιείται στη χώρα μας εδώ και οχτώ χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ