Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους φοιτητές των ΗΠΑ

Στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στ. Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους φοιτητές στις ΗΠΑ! Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά - Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!», πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές του Columbia, του Yale και δεκάδων ακόμα Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος των φοιτητών και τις εκατοντάδες συλλήψεις στις οποίες έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»:

«Οι εξελίξεις σε πανεπιστήμια που θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως επιβεβαιώνουν ακριβώς ότι στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση κουμάντο κάνουν οι ιδιοκτήτες, που δεν διστάζουν ακόμα και να συλλάβουν φοιτητές όταν αυτοί μπαίνουν εμπόδιο στις μπίζνες τους. (...)

Ακριβώς επειδή είναι "πολλά τα λεφτά", γι' αυτό και οι φοιτητές "πρέπει να κάτσουν καλά", για τα συμφέροντα των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και δεν χωράει καμία ελευθερία του λόγου, καμία ελευθερία διακίνησης ιδεών, όπως προειδοποιούσαμε και εμείς με τον μεγαλειώδη αγώνα μας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των σπουδών μας!

Ομως η νεολαία και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζουν σταθερά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό! Αυτό το μήνυμα που στέλνουν οι λαοί είναι που τρομάζει τις κυβερνήσεις και όλους όσοι συμμετέχουν ή/και στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα! Το δίκιο δεν φιμώνεται, όσο κι αν προσπαθούν να το καταστείλουν (...)

Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και στη σφαγή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ