Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάντηση την Κυριακή για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου»

Στον Πύργο του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ, 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Από την αντίστοιχη συνάντηση στην Αθήνα
Από την αντίστοιχη συνάντηση στην Αθήνα
Συνάντηση για τους φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 28 Απρίλη, στον Πύργο του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για ένα ολόκληρο πρωινό, δεκάδες παιδιά Γ' Δημοτικού έως Β' Γυμνασίου θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα παίξουν, θα εκφραστούν με διάφορους τρόπους και μορφές, θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για όλα όσα τα απασχολούν.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου τα ίδια τα παιδιά θα παρουσιάσουν σύντομες ομιλίες γύρω από τις θεματικές «Εργαζόμενος άνθρωπος: Σε αυτόν ανήκει ο κόσμος» και «Περιβάλλον». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο του πανεπιστημίου όπου τα παιδιά θα συζητήσουν για τη δύναμη της γνώσης, το σχολείο που θέλουν, καθώς και τους πρόσφατους αγώνες των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Τη σκυτάλη θα πάρουν ιστορίες βιβλίων και θεατρικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά, ακολουθώντας τα χνάρια των ηρώων, αναλαμβάνοντας ρόλους και λύνοντας γρίφους, να βρουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, όπως «γιατί γίνονται πόλεμοι σήμερα και πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε;». Στο πρόγραμμα της συνάντησης ξεχωρίζουν παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα από τα οποία τα παιδιά θα εκφράσουν τη γνώμη τους για το ίδιο το περιοδικό και τις πρωτοβουλίες που οργανώνει και φυσικά θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο kokkinoaerostatokm@gmail.com

  • Αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ