Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
Οχι άλλα αιολικά, όχι στην επέλαση των ομίλων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων Χανδρά και Αρμένων Σητείας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 26 Απρίλη, όπου συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου αιολικού πάρκου. Οι κάτοικοι της περιοχής παίρνοντας τον λόγο ζήτησαν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσει αρνητικά και να στηρίξει τον αγώνα του λαού της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τόνισαν τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή και στον ορεινό όγκο, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν για τον υδροφόρο ορίζοντα και την ένταση του φαινομένου της λειψυδρίας στην περιοχή. Οπως ξεκαθάρισαν, δεν πρόκειται να αφήσουν την ισοπέδωση του τόπου τους για να γίνει μια ενεργειακή μπαταρία από την οποία θα κερδίζουν μια χούφτα ενεργειακοί όμιλοι, αντίθετα θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Ηδη υπάρχουν 23 φορείς της περιοχής που υπογράφουν ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στις τοποθετήσεις τους ο Συμεών Συμεωνίδης, δημοτικός σύμβουλος Σητείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση, και ο Δημήτρης Βρυσαλης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επεσήμαναν: «Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας στην περιοχή μας έχει δηλώσει σε διάφορες στιγμές και με πολλούς τρόπους ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η περιοχή είναι υπερκορεσμένη και δεν θα παραδοθεί στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας. Αυτό το παλλαϊκό ΩΣ ΕΔΩ είναι αποτέλεσμα της αρνητικής πείρας που έχουν όλες οι Σητειακές και οι Σητειακοί, που ξεπαραδιαζόμαστε στους εμπόρους της Ενέργειας για να έχουμε το αυτονόητο, αυτό που εμείς επιμένουμε ότι είναι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται: Η Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων γνωμοδότησαν θετικά, αψηφώντας τη θέληση και την απαίτηση των κατοίκων, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν αυτήν την καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ