Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μειώνει τα παιδιά στο σταθμό

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη και Γ. Χουρμουζιάδη

Αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι γονείς της Νάουσας, μετά την απόφαση της διοίκησης της Εργατικής Εστίας να δεχτεί μόνο 40 βρέφη και νήπια στο βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης για τη νέα χρονιά, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το θέμα του Σταθμού στη Νάουσα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και για τις ελλείψεις προσωπικού στη Νάουσα αλλά και στους υπόλοιπους βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Οπως αναφέρουν βουλευτές, ο λόγος που γίνεται η φετινή μείωση στο Σταθμό της Νάουσας είναι η έλλειψη παιδαγωγικού προσωπικού, καθώς η μία βρεφονηπιοκόμος είναι σε άδεια λοχείας. Μέχρι πέρσι η κοινωνική λειτουργός αναλάμβανε τη φύλαξη νηπίων, φέτος όμως κάτι τέτοιο δε θα γίνει, χωρίς την αναπλήρωση του κενού από παιδαγωγό.

Οπως σημειώνουν στη συνέχεια, δεν είναι η πρώτη φορά που δυσχεραίνεται η λειτουργία του Σταθμού από το γεγονός ότι δεν αναπληρώνονται μέσα στη χρονιά οι παιδαγωγοί που για τον οποιοδήποτε λόγο παίρνουν δικαιολογημένες άδειες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, τονίζουν, είναι ο αποκλεισμός βρεφών και νηπίων που ήταν τρόφιμοι του σταθμού τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και παιδιών των οποίων οι γονείς είναι δικαιούχοι και καταβάλλουν εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, αλλά όπως φαίνεται στην πράξη, δεν απολαμβάνουν τις παροχές του Οργανισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό, αφού είναι γνωστό από χρόνια το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας γιατί δεν εγκρίνει το αίτημα του ΔΣ της Εργατικής Εστίας για πρόσληψη περίπου 200 εργαζομένων, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και να στελεχωθούν οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί;

Επίσης, ερωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να καλυφθούν τα κενά στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Νάουσας, για να λειτουργήσει τουλάχιστον με όσα παιδιά όπως και την περσινή χρονιά;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ