• Η υγεία να ανήκει 100% στο δημόσιο
  • Προτείνουμε έναν άλλο διάλογο, το διάλογο του αγώνα
  • - Μιλώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Υγεία και αναφερόμενη στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο χώρο της υγείας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:... - 1997-03-21 00:00:00.0"/>
  • Η υγεία να ανήκει 100% στο δημόσιο
  • Προτείνουμε έναν άλλο διάλογο, το διάλογο του αγώνα
  • - Μιλώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Υγεία και αναφερόμενη στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο χώρο της υγείας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:... - 1997-03-21 00:00:00.0" /> Χρειάζεται πάλη για ανατροπή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    Χρειάζεται πάλη για ανατροπή
    • Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι "νύχι και κρέας"
    • Η υγεία να ανήκει 100% στο δημόσιο
    • Προτείνουμε έναν άλλο διάλογο, το διάλογο του αγώνα

    Μιλώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο "Υγεία" και αναφερόμενη στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο χώρο της υγείας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

    "Περισσότερες επισκέψεις - περιοδείες έχουμε πραγματοποιήσει στα Δημόσια Νοσοκομεία. Αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε εικόνα και για τα ιδιωτικά. Διότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται σε όλους τους χώρους - και στους δημόσιους και στους ιδιωτικούς - από τη στιγμή που υπάρχουν εργαζόμενοι και που η προσφορά αυτού του χώρου αφορά γενικότερα το λαό.

    Η γνώμη που σχημάτισα από την ενημέρωση, που είχα από τη διοίκηση του σωματίου των εργαζομένων, είναι ότι υπάρχει πραγματικά το θέμα του αριθμού του προσωπικού, όπως υπάρχει και σε όλο το δημόσιο τομέα. Εμείς παίρνουμε σαν βάση ότι το επάγγελμά σας, μέσα σε ένα χώρο νοσοκομειακό, είναι ένα επάγγελμά με άγχος, με ευαισθησία, για τον ανθρώπινο πόνο. Δεν είναι μια τυπική δουλιά.Αλλά φαίνεται ότι λείπει προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορεί να μιλάμε μόνο για το ιατρικό. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι νύχι και κρέας.Πραγματικά, πρέπει να γίνει προσπάθεια να γίνουν προσλήψεις. Με την ευκαιρία πρέπει να σας πω ότι αυτό αφορά όλη την πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους και στον τομέα της υγείας.

    Τα τελευταία χρόνια ανεπίσημα άρχιζαν να αλλάζουν τον τρόπο απασχόλησης των εργαζομένων. Δίπλα στους μόνιμους άρχισαν να δουλεύουν οι ωρομίσθιοι, άρχισε η μερική απασχόληση. Εδώ και ένα χρόνο, πριν τις εκλογές, χωρίς τα άλλα κόμματα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, άρχισε να θεσμοθετείται ένα νέο καθεστώς απασχόλησης, όπου έχει δικαίωμα ο εργοδότης, αλλά και το δημόσιο, να παίρνει εποχιακούς, έκτακτους, όχι όμως με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Η τάση είναι να μειωθεί ο αριθμός των μόνιμα απασχολουμένων και να είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θα δουλεύουν λίγο. Αυτό θα οδηγήσει στο να πέσουν τα μεροκάματα προς τα κάτω και να ανατραπούν κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι. Και το χειρότερο, να μη βελτιώνουν οι εργαζόμενοι τη θέση τους. Γιατί υπάρχει σοβαρή ανάγκη βελτίωσης. Με αυτή την έννοια εμείς αυτό το καταπολεμάμε ριζικά.Και σαν αντίληψη και σαν πρακτική. Μάλιστα το εμφανίζουν σαν κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους. Σου λένε: Επειδή δίπλα σου υπάρχει ένας άνεργος παραιτήσου από το μισό σου ωράριο και δώσε θέση στον άλλον. Εμείς είμαστε αντίθετοι σ' αυτή τη στρεβλή και ψεύτικη κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό που λέμε στον εργαζόμενο είναι: Μαζί με τον άνεργο να παλέψεις για να χτυπηθεί η ανεργία.

    Ακολουθείται μια πολιτική, όπου η κοινωνική αλληλεγγύη αφορά μόνο την πλουτοκρατία. Στους εργαζόμενους καμιά κοινωνική αλληλεγγύη. Αρα δεν πρέπει να δεχτούμε αυτά τα μέσα. Ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έχει η κυβέρνηση.Δεν μπορείς εσύ να λύσεις το πρόβλημα του διπλανού σου, πολύ περισσότερο που αύριο θα φέρουν το διπλανό σου, θα διώξουν εσένα και πάει λέγοντας αυτή την κατάσταση.

    Ο διάλογος του αγώνα

    Πέρα από τις διεκδικήσεις που έχετε στο χώρο της δουλιάς σας και που έχετε το δικαίωμα να παλεύετε και να τα ζητάτε με τεκμηριωμένα κάθε φορά επιχειρήματα, υπάρχει ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση. Αυτές τις εργασιακές σχέσεις και το νέο νόμο που θα έρθει στη Βουλή για την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά. Αρχίζει ένας κοινωνικός διάλογος το Μάρτη. Είναι ψεύτικος διάλογος, είναι αποφασισμένο τι θα γίνει και εμείς προτείνουμε να γίνει ένας άλλος διάλογος, όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μην περάσει αυτός ο νόμος. Δηλαδή ο διάλογος του αγώνα.

    Ερχεται ένα νομοσχέδιο για την υγεία. Θα το καταψηφίσουμε και με τα δύο χέρια.Οχι γιατί είμαστε αντιπολίτευση. Αμα γίνεται κάτι καλό στη Βουλή εμείς το υποστηρίζουμε. Αλλά αυτό το νομοσχέδιο θα οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατήφορο, ενώ η ιδιωτική υγεία θα πάρει σοβαρό μερίδιο στην Ελλάδα και θα φτάσει ο εργαζόμενος να λέει: Η πάω στο φτηνό που δε μου διασφαλίζει την παροχή υγείας ή πάω στο ιδιωτικό και πληρώνω. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ιδιωτικό τομέα με τη μορφή του ΥΓΕΙΑ, μιλάμε για νέες μορφές ιδιωτικοποίησης άγριες, χαμηλής ποιότητας και ανεξέλεγκτες. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ετοιμάζονται να κάνουν, όχι νοσοκομεία, δεν τους συμφέρει αυτό, ετοιμάζονται να δίνουν παροχές στο σπίτι, συμβουλές από το τηλέφωνο. Μιλάω με στοιχεία. Δεν είναι η τηλεϊατρική με τα διεθνή δίκτυα, όπου παρακολουθείται μια εγχείριση που γίνεται κάπου μακριά και βοηθάει. Σε αυτά εμείς είμαστε υπέρ. Δεν έχει σύνορα η συνεργασία και όλα τα μέσα νέων τεχνολογιών που είναι στην υπηρεσία της υγείας. Μιλάμε λοιπόν για υπηρεσίες εκ του σύνεγγυς, υπάρχει στη "Λευκή Βίβλο" της ΕΕ. Οχι την αναβαθμισμένη και την υπεύθυνη, αλλά την ανεύθυνη, που θα την πληρώνεις.

    Εμείς θα σηκώσουμε μεγάλο μέτωπο πάλης, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ότι τα πράγματα είναι μοιραία. Ακόμα και αν περάσουν αυτοί οι νόμοι εμείς θα παλέψουμε να ανατραπούν στην πορεία. Η υγεία να ανήκει 100% στο δημόσιο. Τους νόμους τους κάνουν οι άνθρωποι, με την έννοια ότι οι άνθρωποι ψηφίζουν κυβερνήσεις. Πάλη για ανατροπή χρειάζεται".


    Κορυφή σελίδας
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ