Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Θα ελεγχθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις;

Την αντίδραση του δημάρχου Αγίων Αναργύρων Ν. Ταμπακίδη προκάλεσε η καταγγελία της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" που δημοσιεύτηκε στο "Ρ" με τίτλο "Αρνείται το διαχειριστικό έλεγχο ο δήμαρχος".

Με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος αναφέρει: "Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 22-12-97 ότι ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις των συμβούλων της "Δημοτικής Αναγέννησης" από τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά ούτε και τον έλεγχο που ζητούν, για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας γνωρίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 16-12-97 δεν έλαβε καμία απόφαση αποδοχής ή μη της παραίτησης που υποβλήθηκε, ούτε αλλαγή ή όχι του θεσμοθετημένου τρόπου διενέργειας ελέγχου των δημοτικών επιχειρήσεων.

Απλά η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ενόψει του γεγονότος ότι μετά τις γιορτές, τον προσεχή Ιανουάριο θα συνεζητείτο ούτως ή άλλως το θέμα αυτό. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το δημοτικό μας συμβούλιο επέλεξε τους συμβούλους της παραπάνω παράταξης στα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων όχι μόνο για να ενημερώνονται και να ελέγχουν, αλλά και για να συναποφασίζουν για τις δραστηριότητές τους".

Θέσαμε υπόψη της "Δημοτικής Αναγέννησης" την επιστολή αυτή και ο επικεφαλής της παράταξης Γερ. Θεοδωράτος απάντησε ως εξής:

"Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς επιμείναμε στις παραιτήσεις μας, οι οποίες και δεν έγιναν δεκτές, όπως δεν έγινε δεκτή και η πρότασή μας για τη συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Αρα, δεν υπάρχει αναβολή. Οσον αφορά τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων, μέχρι τώρα δεν μπορούσε να υπάρχει, αφού τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων του δήμου συνεδρίαζαν ανά πέντε με εφτά μήνες. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν και δραστηριοποιούνταν - με αποφάσεις τίνος αλήθεια; Ούτε ο έλεγχος μέσω των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων - αν γίνει τώρα - θα είναι όπως πρέπει κι αυτό γιατί εμείς πλέον δε συμμετέχουμε στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως δε συμμετέχουν και σύμβουλοι άλλων δημοτικών παρατάξεων. Αρα αυτόν τον έλεγχο δεν τον αποδεχόμαστε. Αποδεχόμαστε μόνο τον έλεγχο μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ