Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέσω τραπεζών η πληρωμή μισθών - συντάξεων του δημοσίου

Μέχρι το τέλος του 1998 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (εργαζόμενοι στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους από αυτά φορείς) καθώς και οι συνταξιούχοι θα εισπράττουν το μισθό ή τη σύνταξή τους μέσω των τραπεζών, κάτι που σήμερα γίνεται μόνο για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό προβλέπει η σύμβαση μεταξύ δημοσίου (εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών) και τραπεζών (μετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ και εκπροσωπούνται από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών), που υπέγραψαν χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και εκπρόσωπος της ΔΙΑΣ. Με τη σύμβαση αυτή, επεκτείνεται το σύστημα πληρωμής των μισθών και συντάξεων του δημοσίου μέσω τραπεζών, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπει η σύμβαση για την πληρωμή των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών μέσω τραπεζών.

Η σύμβαση αυτή προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 1998 το ελληνικό δημόσιο θα πραγματοποιεί τη μισθοδοσία και πληρωμή των πάσης φύσεως αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων μέσω του Συστήματος Αυτόματων Συναλλαγών και συγκεκριμένα μέσω των τραπεζών που μετέχουν στην εταιρία ΔΙΑΣ ΑΕ για μεν τους υπαλλήλους των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού από τις αρχές του 1998, για δε τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους των άλλων υπουργείων και τους εποπτευόμενους από αυτά φορέων από το πρώτο εξάμηνο του 1998.

  • Με άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι από την 1-1-1998 θα απαιτείται κοινή υπουργική απόφαση, για τη χορήγηση υπερωριακής απασχόλησης στους υπαλλήλους του δημοσίου, καθώς επίσης και για τις υπερωρίες ή εφημερίες στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ