Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΤΤΑΛΟΣ"
Εκδικητικές απολύσεις

Την επομένη του ελέγχου που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας, ο εργοδότης απόλυσε 14 εργαζόμενους!

Στην απόλυση 14 εργαζομένων προχώρησε η επιχείρηση "ΑΤΤΑΛΟΣ",μια μέρα μετά τον έλεγχο που έκανε στο χώρο η Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπιού και το ΚΕΠΕΚ, επειδή μίλησαν για τις άσχημες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο!Παράλληλα δημιουργεί προσκόμματα στη δράση συνδικαλιστή στο χώρο. Την απαράδεκτη συμπεριφορά του εργοδότη καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας "Ο Προμηθέας", σε επιστολή του προς το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπιού, χαρακτηρίζοντας τις απολύσεις εκδικητικές - τρομοκρατικές.

Την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΚΕΠΕΚ πήγαν στην επιχείρηση και πραγματοποίησαν έλεγχο, συνοδευόμενοι απ' τον Γ. Ξυπόλητο, αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου και εργαζόμενο στην επιχείρηση. Ο εργοδότης εξαπέλυσε απειλές ενάντια στους υπαλλήλους επειδή παραβρέθηκε ο συνδικαλιστής, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: "Θα βρείτε το μπελά σας". Την επόμενη μέρα ο εργοδότης ανακοίνωσε την απόλυση 7 Ελλήνων και 7 αλλοδαπών εργαζομένων.

Στο στόχαστρο του εργοδότη έχει μπει η δράση του Γ. Ξυπόλητου, τον οποίο - προκειμένου να τον απομονώσει - μεταθέτει συνεχώς από αποθήκη σε αποθήκη και του απαγορεύει την επαφή με τους άλλους εργαζόμενους. Τραμπούκοι της επιχείρησης - σύμφωνα με καταγγελίες του Συνδικάτου - απείλησαν τηλεφωνικά τον Γ. Ξυπόλητο για να διακόψει τη δραστηριότητά του.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 500 εργαζόμενοι, απ' τους οποίους πάνω από 150 είναι αλλοδαποί που δουλεύουν σε συνθήκες μαύρης εργασίας. Επιπλέον η επιχείρηση δεν εφαρμόζει την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε παράνομες υπερωρίες.

Το Συνδικάτο καλεί τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπιού και το ΙΚΑ να παρέμβουν αποφασιστικά για τη λύση των προβλημάτων και συγκεκριμένα: Την ακύρωση των απολύσεων που είναι πρωτοφανείς μετά από διενέργεια ελέγχου από τα όργανα του κράτους. Το σταμάτημα της μαύρης εργασίας και την καταγραφή των αλλοδαπών εργαζομένων. Την εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το σταμάτημα των αυθαίρετων και παράνομων υπερωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ