Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Εφτά διαφορετικά μουσικά σύνολα, αντιπροσωπευτικά των σύγχρονων τάσεων της οργανικής μουσικής, συναντώνται στο Φεστιβάλ Ορχηστρικής Μουσικής,τη Συνάντηση Ελλήνων Δεξιοτεχνών,που πραγματοποιείται, σήμερα (9 μμ), στο "Κατράκειο" της Νίκαιας. Μια "διαδρομή" από τη δημοτική στη ροκ μουσική, με "οδηγούς" σαράντα άξιους μουσικούς. Συμμετέχουν ο Πετρο - Λούκας Χαλκιάς,συνοδευόμενος από τους Ιωάννη Χαλκιά (ντέφι), Αχιλλέα Χαλκιά (βιολί) και Χρήστο Ζούπα (λαούτο), ο "Νότιος Ηχος" των Αχιλλέα Περσίδη (κιθάρα, λαούτο), Τσίκο (κρουστά), Ηλία Τσαγκάρη (κρουστά), Πάνου Γκέκα(πιάνο, πλήκτρα) και Ρος Ντέιλι (κρητική λύρα), οι "Μοντ Πλαγκάλ" με τους Κλέων Αντωνίου (κιθάρα), Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο), Αντώνη Μαράτο(μπάσο) και Τάκη Κανέλλο (ντραμς), το "Δημοτικό Τρίο" των Γιάννη Ζευγώλη (βιολί), Κώστα Σιδέρη (λαούτο) και Χρήστου Ζώτου (λαούτο), το κουαρτέτο του Αντώνη Μιτζέλου,το "Τρίο Κρουστών" των Βαγγέλη Καρίπη, Ανδρέα Παππά, Πέτρου Κούρτη και το γκρουπ του Τάκη Μπαρμπέρη.

  • Σήμερα, επίσης (8.30 μμ), στο Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής", στο Αιγάλεω φιλοξενείται το κουβανικό μουσικό συγκρότημα "Chicuelo Son",που συνοδευόμενο από ομάδα χορευτών θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικο - χορευτικό πρόγραμμα. Ρούμπα, σον, μάμπο, σάλσα από ένα συγκρότημα που στηρίζεται στη νέα γενιά Κουβανέζων μουσικών. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας του, αφιερωμένης στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την Κουβανική Επανάσταση και 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας από τον ισπανικό ζυγό. Τιμή εισιτηρίου 2.500 δρχ.
  • Τζαζ που συγκλονίζει, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στο "Χαφ Νοτ" τζαζ κλαμπ (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου εμφανίζεται το κουιντέτο του σαξοφωνίστα Μπόμπι Γουάτσον.Προσωπικότητα της σύγχρονης τζαζ, ο Μπ. Γουάτσον στέκει με σεβασμό απέναντι στην παράδοση, χωρίς, όμως, να γυρνάει την πλάτη στην πρωτοπορία. Ανοιχτός σε ακούσματα, παίζει ακόμη και το κομμάτι του Απόστολου Καλδάρα "Μέσ' του Βοσπόρου τα στενά".
  • Σήμερα (8.30 μμ), στον Πύργο Πλακεντίας, στην Πεντέλη, θα δώσουν συναυλία οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιώργης Χριστοδούλου.Θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη δισκογραφική τους δουλιά "Γιαπωνέζικοι Κήποι", καθώς και άλλα αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.
  • Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή, θα φιλοξενηθεί συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τα έργα του "Μικροί καθημερινοί καημοί", "Ανοχύρωτη πόλη", "Λαϊκή Λειτουργία για την Κύπρο" και "Πικραμένος Αναχωρητής", σε ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, με ερμηνευτή τον Γιάννη Θωμόπουλο.Τον συνοδεύουν, στην κλασική κιθάρα, η Αλίκη Νταή και στο πιάνο ο συνθέτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ