Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συσσίτια και για τους «παράνομους»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πρόκειται για νόμιμους ή παράνομους; Αυτή ήταν η ερώτηση της αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Εβερτ, όταν αντιπροσωπεία της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και Σομαλών προσφύγων διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο της κουζίνας του κτιρίου που μένουν οι Σομαλοί, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φαγητό για πάνω από 24 ώρες.

Και προχώρησε και παραπέρα. Είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες; Λες και δεν ξέρει, ότι ούτε σε 2 στους 100 δε χορηγείται άσυλο. Εχουν καταθέσει τουλάχιστον τα χαρτιά τους για άσυλο; ρώτησε στη συνέχεια. Λες και δε γνωρίζει, ότι τα Σαββατοκύριακα πάνω από 3.000 μαζεύονται έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στην Πέτρου Ράλλη και μόνο 400 από αυτούς γίνονται δεχτοί για να κάνουν αίτηση...

Εξάλλου, όπως είπε, ο Δήμος έχει αρμοδιότητα μόνο για τους μετανάστες που είναι νόμιμοι. Τι πρότεινε για τους Σομαλούς που έμειναν νηστικοί μετά το λουκέτο που μπήκε στην κουζίνα τους; Τα συσσίτια του Δήμου! Αυτά είναι και για τους παράνομους, όπως είπε. Τόσο αντιμεταναστευτική είναι η πολιτική τους, όπως οι ίδιοι με τα λεγόμενα και τις πρακτικές τους αποδεικνύουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ