Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις δημοτικών τελών σε επτά δήμους

Αυξάνονται από 5,8% έως 186% τα δημοτικά τέλη σε επτά δήμους της Αττικής και δύο κοινότητες, σύμφωνα με 14 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αυξήσεις κατά δήμο και κοινότητα, αλλά και κατηγορία τελών έχει ως εξής:

Καλλιθέας: Τέλη χρήσεως πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από 36,4 έως 186% και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 20%. Αγίας Παρασκευής: Τέλη και δικαιώματα νεκροταφείου από 5,8 έως 16,7%. Χαλανδρίου: Τέλη ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 20%. Βούλας: Τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 10%. Πετρούπολης: Τέλη χρήσεως κοινόχρηστων χώρων από 8,3 έως 33,3%. Βύρωνα: Τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων από 10 έως 50% και τέλη και δικαιώματα νεκροταφείου κατά 16%. Σπετσών: Τέλη ύδρευσης από 10 έως 16% και τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 10%. Δροσιάς: Τέλη ύδρευσης κατά 10% και τέλη καθαριότητας και φωτισμού από 7,5 έως 10%. Σαρωνίδας: Τέλη ύδρευσης από 14 έως 45% και τέλη καθαριότητας και φωτισμού από 5 έως 10%.

Τα δημοτικά συμβούλια των παραπάνω ΟΤΑ είχαν αποφασίσει την αύξηση των δημοτικών τελών για το 2001, όμως η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής ακύρωσε τις αποφάσεις τους με την αιτιολογία ότι οι αυξήσεις «υπερβαίνουν τα ακραία όρια της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης». Κατόπιν αυτού, οι νομικοί εκπρόσωποι των ΟΤΑ προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή και ακύρωση των νομαρχιακών αποφάσεων. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δήμων και κοινοτήτων, με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις των συμβουλίων τους είναι μέσα στα όρια του νόμου και οι κύριες προσφυγές τους (που θα εκδικαστούν τον ερχόμενο Δεκέμβρη) «είναι προδήλως βάσιμες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ