Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οταν μια εφημερίδα ανακαλύπτει συντονιστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Από το πουθενά, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εμφανίζει ένα υποτιθέμενο συντονιστικό σχολείων να καλεί σε κινητοποίηση τη Δευτέρα στη ΓΑΔΑ, ενώ εμφανίζει ως αιτήματα του υποτιθέμενου αυτού συντονιστικού να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μην οπλοφορεί η αστυνομία σε περιπολίες και διαδηλώσεις και... να ρίξουμε την κυβέρνηση!

Δε γνωρίζει η «Ελευθεροτυπία» ότι υπάρχει το ΣΑΣΑ, ότι οι μαθητές το έχουν στήσει από την αρχή της χρονιάς με εκπροσώπους μέσα από τα σχολεία τους και τις γενικές τους συνελεύσεις, ότι οι μαθητές το εμπιστεύονται και κατεβαίνουν κατά χιλιάδες στις κινητοποιήσεις που καλεί το ΣΑΣΑ και συναποφασίζουν οι ίδιοι στα σχολεία τους, δε γνωρίζει τα αιτήματα του ΣΑΣΑ που αφορούν το σύνολο των δικαιωμάτων των μαθητών στη μόρφωση και στη ζωή κι όχι τον αντικυβερνητικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ...; Τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά. Αλλά αυτά, που συσπειρώνουν δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, δεν αρέσουν και πολύ στο ΠΑΣΟΚ γιατί στρέφονται και ενάντια στη δικιά του πολιτική που είναι ίδια με αυτή της ΝΔ.

Γιατί διαδηλώνουν;

Προκειμένου να εξαφανίσουν από τα πλάνα τους και τις σελίδες τους, τους χιλιάδες μαθητές που διαδηλώνουν κάθε μέρα τώρα μαζικά οργανωμένα και περιφρουρημένα, προκειμένου να ταυτίσουν τους μαθητές με τους κουκουλοφόρους και να κρύψουν ότι χιλιάδες και χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν προχτές με το ΠΑΜΕ, τα διάφορα αστικά ΜΜΕ φροντίζουν πρώτα και κύρια να κρύψουν ή να διαστρεβλώσουν πλήρως τα ίδια τα αιτήματα των μαθητών. Κρύβουν λοιπόν, ότι οι μαθητές ξεκάθαρα λένε ότι η καταστολή είναι στοιχείο της ίδιας της πολιτικής που τους αφαιρεί τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Κρύβουν τα αιτήματα των μαθητών για σχολεία δημοκρατικά που να μορφώνουν πραγματικά, που δε θα χρειάζεται να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς από την τσέπη τους για τη λειτουργία τους, τα αιτήματα για κατάργηση των φροντιστηρίων, για, για, για...

Εξαφανίζοντας αυτά, όμως, πρέπει να εφεύρουν το γιατί οι μαθητές συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Και το εφηύραν: Ο Κούγιας! Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αστικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, χτες το πρωί και το μεσημέρι οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους στις γειτονιές τους γιατί η απολογία του ειδικού φρουρού δράστη του φόνου και οι δηλώσεις του υπερασπιστή του, Αλ. Κούγια, «πυροδότησαν νέα ένταση». Μπορεί βέβαια οι δηλώσεις του Κούγια να είναι άκρως προκλητικές, αλλά πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι αιτίες και τα αιτήματα που βγάζουν στο δρόμο τους μαθητές υπάρχουν και θα υπήρχαν και χωρίς τον Κούγια. Γ' αυτές τις αιτίες κουβεντιάζουν στις συνελεύσεις τους, γι' αυτό αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους.

Περιβαλλοντοκτόνα πολιτική

«Ηγετική δύναμη», που δίνει το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και την υπερθέρμανση του πλανήτη, θέλουν να εμφανίσουν την ΕΕ οι 27 ηγέτες που συνεδριάζουν από χτες στις Βρυξέλλες, αλλά η πραγματικότητα και τα έργα τους τους διαψεύδουν. Χαρακτηριστικά είναι αποτελέσματα από την τρίχρονη εφαρμογή του συστήματος αγοραπωλησίας ρύπων, κατ' επιταγή του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Οι ρυπογόνες εταιρείες όχι μόνο δε μείωσαν τις εκπομπές ρύπων, αλλά αύξησαν και τα κέρδη τους! Ειδικότερα, τα εργοστάσια που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας ρύπων σε ολόκληρη την ΕΕ αύξησαν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 0,4% το 2006 και κατά 0,7% το 2007. Παράλληλα, οι ενεργοβόρες βιομηχανίες και γιγάντιες εταιρείες παραγωγής ενέργειας αύξησαν τα κέρδη τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γερμανικής εταιρείας - κολοσσού RWE, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός διοξειδίου άνθρακα στην ΕΕ. Εξαιτίας ακριβώς του συστήματος εφαρμογής του εμπορίου ρύπων, η συγκεκριμένη εταιρεία τα τρία πρώτα χρόνια εφαρμογής του συστήματος είχε κέρδη 5 δισεκατομμύρια ευρώ! Οι αποφάσεις που επρόκειτο να λάβουν οι «27» της ΕΕ κινούνται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, είναι δηλαδή θερμοκήπιο για νέα υπερκέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων δίχως βέβαια αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Συνυπεύθυνοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Είναι γεγονός ότι η κρατική βία και καταστολή αποτελεί το μοχλό επιβολής της πολιτικής που βλέπει εχθρό το λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί την εξουσία της πλουτοκρατίας του τόπου και τα κόμματά της, μιας πολιτικής που είναι εχθρική απέναντι σε όλες τις αγωνιστικές μορφές δράσης, απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στις καταλήψεις, απέναντι σε όλες τις οργανωμένες και πολιτικά ανεβασμένες μορφές πάλης. Μιας πολιτικής που είναι εχθρική στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων της πόλης, στη νεολαία. Η δολοφονία του μαθητή είναι συνέχεια της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία ολόκληρου του πλαισίου δράσης της κρατικής βίας και καταστολής. Προώθησαν και εφάρμοσαν στην πράξη τους νόμους που αυτοί οι ίδιοι εναλλάξ ψήφισαν στη Βουλή: Οι ευρωτρομονόμοι, η Συνθήκη του Προυμ (Σένγκεν ΙΙΙ), η νομοθεσία για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, που παρέχει ευχέρεια και καταχρηστικής χρήσης, η διεύρυνση των εξουσιών μυστικών υπηρεσιών, η δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης, η σταδιακή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής τάξης, η δημιουργία νέου μηχανισμού, συμπληρωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διεύρυνση της χρήσης αστυνομικών σκύλων στις δημόσιες εμφανίσεις της ΕΛ.ΑΣ. και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, η διεύρυνση της οπλοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας και τόσα άλλα.

Ευθύνη όμως έχουν οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την έκφραση της τυφλής βίας των κουκουλοφόρων. Η δράση των κουκουλοφόρων ως τμήματος μηχανισμών του αστικού κράτους είναι δικό τους δημιούργημα με συνεργασία υπηρεσιών και μηχανισμών εντός και εκτός συνόρων. Εντελώς δικό τους απαραίτητο για την άσκηση εξουσίας δημιούργημα. Που το αξιοποιούν για να βάλουν φρένο στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και να καταστείλουν τη δράση του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Αν δούμε πίσω από την τηλεοπτική εικόνα των τελευταίων ημερών, αν δούμε πίσω απ' την ομίχλη των δακρυγόνων και των καιόμενων κάδων, αποκαλύπτεται η δράση τέτοιων πυρήνων κουκουλοφόρων από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής. Βεβαίως, αυτοί οι μηχανισμοί, σε κάποια φάση μπορεί να αυτονομηθούν, άρα και να είναι ανεξέλεγκτοι από την κυβέρνηση, αλλά καθοδηγούμενοι από υπηρεσίες και μηχανισμούς του κράτους, δρουν με την ίδια πάντα στόχευση. Το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Οταν, δηλαδή, το κίνημα πάει να φουντώσει, είτε με αφορμή κάποιο συγκεκριμένο γεγονός όπως τώρα, είτε λόγω της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τέτοιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε δράση και μάλιστα με φοβερό και απόλυτο συντονισμό. Ετσι, θέλουν να αποπροσανατολίσουν. Να παγιδεύσουν νέους ανθρώπους σε αδιέξοδες μορφές πάλης. Να συκοφαντήσουν τις ίδιες τις κινητοποιήσεις. Να σπείρουν το φόβο και τον πανικό. Αυτά δε σημαίνουν πως κάθε παιδί, αγανακτισμένο και οργισμένο, που παρασύρεται σε ανάλογες ενέργειες ταυτίζεται με τους κουκουλοφόρους.

Απάντηση σε όλη αυτή τη δράση, στο κράτος καταστολής, και στους «κρυφούς» μηχανισμούς του, που δρουν συμπληρωματικά υπάρχει: Το οργανωμένο, περιφρουρημένο, λαϊκό, εργατικό κίνημα, που καθορίζει στόχους πάλης, ενάντια στη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, σε κατεύθυνση ρήξης - ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων και όχι με τυφλά χτυπήματα στο πουθενά.


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ

Δήθεν πέφτουν απ' τα σύννεφα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ το - χωρίς συζήτηση εξοργιστικό - υπόμνημα του δολοφόνου-αστυνομικού στην κυβέρνηση...

Αδικαιολόγητο το χαρακτήρισε ο Πρ. Παυλόπουλος και σειρά κυβερνητικών στελεχών «απορούν και εξίστανται» για τη συμπεριφορά του.

Από τα σύννεφα πέφτουν που υπάρχουν τέτοια «μπουμπούκια» στην Ελληνική Αστυνομία. Τους φαίνεται ...αδιανόητο.

Και στο ΠΑΣΟΚ επίσης. Δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να έχει ...διαβρωθεί τόσο πολύ από τη Δεξιά η δική του δημοκρατική αστυνομία που με τόσο κόπο δημιούργησε.

Εμείς για τη συμπεριφορά του δολοφόνου εξοργιζόμαστε, αλλά δεν απορούμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να απορήσουμε.

Απορούμε όμως με το θράσος και την υποκρισία τους. Με το «δούλεμα» που επιχειρούν αυτοί που δημιούργησαν τον «κήπο» που ευδοκιμούν «νταήδες» και «Ράμπο».

Αν με αυτά απευθύνονται στους παλιότερους, τους πληροφορούμε ότι θυμούνται. Αν απευθύνονται στους νεότερους, τους λέμε ότι γνωρίζουν και σκέπτονται.

Κι όχι μόνο σκέπτονται αλλά παλεύουν, όπως σήμερα χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα τόσο κατά της κρατικής καταστολής όσο και για Παιδεία των αναγκών τους και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν.

Γιατί αυτό φοβούνται. Εκείνους που σκέπτονται και δρουν. Γιατί αυτοί ζυγιάζουν, συμπεραίνουν, ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν και στο τέλος αγωνίζονται οργανωμένα με όρους ρήξης - ανατροπής.

Για να μη συμβεί αυτό άλλωστε υπάρχουν, ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Και είναι πολλά τα είδη τους. Ξεκινούν από αυτούς που παρακολουθούν, υπονομεύουν και χτυπάνε κινητοποιήσεις και φτάνουν σε αυτούς που θέλουν να «μπερδέψουν» και να παγιδεύσουν συνειδήσεις.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί «ένστολοι» ώστε να μπορείς εύκολα να τους ξεχωρίσεις. Ομως, όταν οξύνεται η κόντρα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποκαλυφθούν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ούτε ο σκουπιδοφάγος δεν τις τρώει...

Γρηγοριάδης Κώστας

Συμφωνία Καραμανλή - Παπαρήγα και πορεία του ΚΚΕ στην Κουμουνδούρου ανακαλύπτει η χτεσινή «Αυγή» ξεπερνώντας τον εαυτό της στην προβοκάτσια. Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που ακόμα κι ο σκουπιδοφάγος δύσκολα μπορεί να χωνέψει, το ΠΑΜΕ προσαρμόστηκε στην προτροπή Καραμανλή να μη γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις, γι' αυτό και διαδήλωσε την Τετάρτη στην Ομόνοια, την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες καλούσαν σε διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζουν οι αναλύσεις της «Αυγής». Πρώτον, το ΠΑΜΕ δεν άλλαξε ποτέ τον τόπο και το χρόνο της συγκέντρωσης που ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή. Αντίθετα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τον παπά για μερικές μέρες: όταν η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως πάει στο Σύνταγμα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παραμένει στο Πεδίον του Αρεως. Μετά την επιστολή Καραμανλή και την απόφαση της ΓΣΕΕ να ορίσει προσυγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έκανε νέα τούμπα και κάλεσε και αυτός Κλαυθμώνος. Μόνο που οι συνιστώσες είχαν άλλη άποψη (ή άλλο ρόλο στο ίδιο σχέδιο), με αποτέλεσμα ο ΣΥΝ να πάει στην Κλαυθμώνος, ένα (ασθενικό) κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στα Χαυτεία και το (επίσης ασθενικό) μπλοκ της ΚΟΕ στο Πεδίον του Αρεως!

... τέτοιες διαστρεβλώσεις

Αυτά ως προ τα γεγονότα, τα οποία η «Αυγή» συνειδητά διαστρεβλώνει, θέλοντας να τα φέρει στα μέτρα της πραγματικότητας που τη βολεύει. Και κάτι ακόμα. Το 'χουμε ξαναπεί με αφορμή άλλη γκάφα της «Αυγής»: Στοιχειώδης κανόνας είναι να παρακολουθεί κανείς από κοντά το ρεπορτάζ πριν αποφασίσει να καταγράψει ή ακόμα και να βιάσει τα πραγματικά γεγονότα, όπως κάνει η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν ο συντάκτης ήταν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα έβλεπε ότι η πορεία δεν ξεκίνησε ποτέ προς τα Χαυτεία, άλλα ούτε και κατευθύνθηκε προς την Πειραιώς όπως γράφει. Ζήλεψε φαίνεται κι αυτός τη δόξα των πατριαρχών στο αντιΚΚΕ ρεπορτάζ και τρέχει ο δόλιος να τους φτάσει...

Ο αγώνας δε γίνεται με σφραγίδες

Χτες η ΟΛΜΕ έβγαλε μια απόφαση (με τη συμφωνία ΠΑΣΚ, Παρεμβάσεων και της παράταξης του ΣΥΝ) που καλεί λέει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σήμερα σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι. Στην ουσία, η γνωστή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να κατέβουν σε ένα συλλαλητήριο που ...δεν μπορούν να πάνε, αφού δεν κηρύσσει παράλληλα ούτε στάση εργασίας ούτε απεργία.

Παράλληλα, κήρυξε στάση εργασίας για τις 18 Δεκέμβρη (που έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ), αρνούμενη πεισματικά την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αντί για στάση να κάνουν οι εκπαιδευτικοί 24ωρη απεργία εκείνη τη μέρα.

Ποιοι αρνήθηκαν την απεργία; Η ίδια ηγεσία, η ίδια πλειοψηφία που δεν έκανε τίποτα προχτές για να οργανώσει και να στηρίξει την απεργία του κλάδου, που αρνείται οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα παραπέρα, και καλεί μ' ένα χαρτί και τη σφραγίδα της σε μια κινητοποίηση σήμερα, χωρίς να παίρνει το στοιχειώδες αναγκαίο μέτρο επιτυχίας της όπως η στάση εργασίας, χωρίς γενικότερα να οργανώνει, να δυναμώνει και να κλιμακώνει τον αγώνα που πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Ο αγώνας όμως δε γίνεται με χαρτιά και σφραγίδες, αλλά με κοπιαστική δουλειά και οργάνωσή του σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Γίνεται με αγωνιστικές αποφάσεις και κυρίως με πλαίσια πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών των μαθητών και της Παιδείας.

Ο ... sales manager

Πρωί Τετάρτης στην είσοδο του «Μεγάλη Βρετάνια». Ενας καλοντυμένος κύριος πλησιάζει την περιφρούρηση που έχει οργανώσει για την απεργία το κλαδικό ταξικό Συνδικάτο της Αθήνας. Μιλώντας στα αγγλικά ζητάει να περάσει μέσα. Στην επίμονη άρνηση του εργαζόμενου που με τα λειψά αγγλικά του έχει αναλάβει τη συνεννόηση, δηλώνει την ιδιότητα του. Λέει ότι είναι «sales manager»(!). «Κι εγώ είμαι εργάτης και κάνω απεργία» έρχεται η πληρωμένη απάντηση. Εκνευρισμένος ο ...sales manager ενημερώνει ότι το κτίριο είναι δικό του! «Σήμερα το κτίριο είναι δικό μου» ξαναπαντάει ο εργαζόμενος από την περιφρούρηση, με τα λίγα αγγλικά του. Ο καλοντυμένος manager εξεγείρεται και δηλώνει πως θα πάει από την πίσω πόρτα. Ο εργαζόμενος τον ενημερώνει ότι και η άλλη πόρτα περιφρουρείται και να μην επιμείνει. Εδώ τα αγγλικά τελειώνουν και αρχίζουν τα ελληνικά. Ο sales manager κάνει μεταβολή και φεύγει...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κίνημα ρωμαλέο ταξικό

Το θάρρος, η παλικαριά και η λεβεντιά της εργατικής τάξης, η αποφασιστικότητα, η ορμή και η μαχητικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αναδείχτηκαν στην προχτεσινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ο εργατόκοσμος έβαλε τη σφραγίδα του στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Εδειξε πως η εργατική τάξη και η δύναμή της είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις. Είναι αυτή που πραγματικά φοβούνται το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Οι μηχανισμοί που στόχο έχουν να χτυπήσουν, να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα.

Οι δεκάδες χιλιάδες των απεργών που στάθηκαν στις απεργιακές φρουρές, που από τα χαράματα αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία και τα τσιράκια της, που παρέδωσαν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης, βοηθώντας συναδέλφους τους να σπάσουν τον εργοδοτικό βραχνά και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, έδειξαν πως οι πραγματικοί αγωνιστές, όχι μόνο δε φοράνε κουκούλες, αλλά κοιτάζουν και τον αντίπαλο στα μάτια. Αναμετρούνται μαζί του στα ίσα. Μια τέτοια αναμέτρηση ήταν η προχτεσινή απεργία. Από αυτές που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει μάθει να δίνει με συνέπεια, σταθερότητα. Χωρίς ταλαντεύσεις και δημαγωγίες. Χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τη ρότα του αντιμονοπωλιακού αγώνα. Με αδιαπραγμάτευτο μπούσουλα τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Γιατί μόνο ο αγώνας που βάζει στο στόχαστρο το κεφάλαιο και την εργοδοσία μπορεί να αποκαλύψει, να δει καθαρά και να αντιπαλέψει τους πραγματικούς ενόχους για τα δεινά της εργατικής τάξης. Τους υπεύθυνους για τα 65ωρα και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τη βαθιά εκμετάλλευση των γυναικών, την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια των νέων. Για τις δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της εργοδοσίας, στο όνομα του μεγαλύτερου κέρδους. Για την ένταση της κρατικής - εργοδοτικής τρομοκρατίας, που επιβάλλει τον αντιλαϊκό προσανατολισμό στα σώματα ασφαλείας και είναι η μήτρα που γέννησε το φόνο του 15χρονου μαθητή το περασμένο Σάββατο.

Εργατικό κίνημα ενιαίο, ρωμαλέο, ταξικό με σαφή αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, σε κοινή δράση με τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, τις καταπιεσμένες γυναίκες. Αυτή είναι η δύναμη της ρήξης, της ανατροπής, της κίνησης προς τα μπρος, της προόδου για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι σήμερα η ανάγκη, το κάλεσμα των καιρών. Για να ακυρωθούν οι αντεργατικές αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, τα μέτρα περιστολής των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να αναμετρηθεί με αποτελεσματικότητα με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, να αποσπάσει κατακτήσεις. Πάνω σ' ένα τέτοιο κίνημα, που βήμα βήμα θα βαθαίνει το ριζοσπαστισμό και την πολιτικοποίησή του, οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να επενδύσουν, όχι μόνο τις ελπίδες τους. Αλλά και τις προσπάθειές τους για ακόμα μαζικότερη οργάνωση στα συνδικάτα και στους φορείς του λαϊκού κινήματος, τις κοιτίδες της πραγματικής αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ