Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας δε γίνεται με σφραγίδες

Χτες η ΟΛΜΕ έβγαλε μια απόφαση (με τη συμφωνία ΠΑΣΚ, Παρεμβάσεων και της παράταξης του ΣΥΝ) που καλεί λέει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σήμερα σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι. Στην ουσία, η γνωστή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να κατέβουν σε ένα συλλαλητήριο που ...δεν μπορούν να πάνε, αφού δεν κηρύσσει παράλληλα ούτε στάση εργασίας ούτε απεργία.

Παράλληλα, κήρυξε στάση εργασίας για τις 18 Δεκέμβρη (που έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ), αρνούμενη πεισματικά την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αντί για στάση να κάνουν οι εκπαιδευτικοί 24ωρη απεργία εκείνη τη μέρα.

Ποιοι αρνήθηκαν την απεργία; Η ίδια ηγεσία, η ίδια πλειοψηφία που δεν έκανε τίποτα προχτές για να οργανώσει και να στηρίξει την απεργία του κλάδου, που αρνείται οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα παραπέρα, και καλεί μ' ένα χαρτί και τη σφραγίδα της σε μια κινητοποίηση σήμερα, χωρίς να παίρνει το στοιχειώδες αναγκαίο μέτρο επιτυχίας της όπως η στάση εργασίας, χωρίς γενικότερα να οργανώνει, να δυναμώνει και να κλιμακώνει τον αγώνα που πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Ο αγώνας όμως δε γίνεται με χαρτιά και σφραγίδες, αλλά με κοπιαστική δουλειά και οργάνωσή του σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Γίνεται με αγωνιστικές αποφάσεις και κυρίως με πλαίσια πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών των μαθητών και της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ