Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη επαγρύπνησης

Μαθητές της Γκράβας διαδηλώνουν σε κεντρικό δρόμο στο Γαλάτσι, άντρες με πολιτικά και ένστολοι βγαίνουν από μαύρο τζιπ της Ασφάλειας, τους σταματούν και κάνουν έλεγχο σε σχολικές τσάντες. Νεαρός, προσποιούμενος το μαθητή, «οργίζεται» από την αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά όταν οι ...«συμμαθητές» του αντιλαμβάνονται ότι δεν τον έχουν ξαναδεί, εκείνος εξαφανίζεται. Νεαρός με παλαιστινιακή μαντίλα, ο οποίος κινείται μέσα στο μπλοκ των μαθητών, πάει λίγο αργότερα βόλτα με το μηχανάκι του και τον ...διοικητή αστυνομικού τμήματος. Εξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, οι μαθητές κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και πίσω «ένας "μεγάλος" αρχίζει και πετάει πέτρες», λέει μαθήτρια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αρχίζουν να πετάνε δακρυγόνα στους μαθητές που δεν προλαβαίνουν να σηκωθούν.

Στην Πετρούπολη, μαθητές που έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα, παίρνουν εντολή από υποτιθέμενο ...«φοιτητή» να κάψουν κάδους και το ΑΤ.

Η απάντηση στους καμουφλαρισμένους προβοκάτορες θα δοθεί για άλλη μια φορά στους δρόμους, από το οργανωμένο, μαζικό και περιφρουρημένο μαθητικό κίνημα.

Απάντηση από το ΚΚΕ στο Γαλάτσι

Την απρόκλητη επίθεση, την καταστολή, τον αυταρχισμό και τους αστυνομικούς ελέγχους στους μαθητές κατήγγειλαν χτες το βράδυ οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ, πραγματοποιώντας εξόρμηση στις οδούς Γαλατσίου και Βεΐκου. «Καταγγέλλουμε τον πρωινό (σ.σ. χτες το πρωί) αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές που διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους του Γαλατσίου για τη δολοφονία του 15χρονου», δήλωσε στον «Ρ» η Μαρία Κακαρώνη, γραμματέας της ΚΟ Ανω Γαλατσίου. Σημείωσε ότι «μόνο ένα μαζικό κίνημα, οργανωμένο, μαχητικό, που συγκρούεται με την πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην κρατική τρομοκρατία, στην εργοδοσία και ανοίγει δρόμο με προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ