Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μαχητική συνέχεια, αποφασιστικά και οργανωμένα
  • Συγκεντρώσεις διοργανώνουν κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις το Σάββατο το απόγευμα
  • Πανεξόρμηση της ΚΝΕ το Σάββατο το πρωί

Με σύνθημα «Για μόρφωση, δουλειά, ζωή, αγώνας - ρήξη - ανατροπή», οι δυνάμεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν από κοινού με τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συγκεντρώσεις το Σάββατο το απόγευμα και προχωρούν σε μια σειρά πρωτοβουλιών για να προβάλουν την ανάγκη οργανωμένης αγωνιστικής απάντησης της νεολαίας σε όλες τις εκφράσεις της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ «οργώνουν» τις γειτονιές της Ελλάδας, εξορμώντας πλατιά σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, εμπορικούς δρόμους και αλλού. Με όπλο την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία του 15χρονου, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες στέλνουν πλατιά το κάλεσμα του ΚΚΕ για οργάνωση της αντεπίθεσης του λαού και της νεολαίας, για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία αποτελεί τη μοναδική ελπίδα και εγγύηση για γνήσια λαϊκή εξουσία.

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, αντίστοιχα, απευθύνει κάλεσμα στο λαό και στη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις - πορείες του Σαββάτου, επισημαίνοντας: «Η καλύτερη απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο στήριγμα της αστικής τάξης ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στους κουκουλοφόρους τους είναι εργάτες, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές να συνεχίσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα. Με τη γραμμή ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

«Μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό, που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και στην κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική. Πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση και η συμπαράταξη με το ΚΚΕ παντού. Με ισχυρό ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και την πλουτοκρατία, μοναδική ελπίδα και εγγύηση για γνήσια λαϊκή εξουσία», υπογραμμίζει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, και ξεκαθαρίζει: «Συνεχίζουμε πιο αταλάντευτα σε αυτή τη ρότα».

Στην Αθήνα, συγκεντρώσεις για το απόγευμα του Σαββάτου προγραμματίζονται στις 5.30 μ.μ. σε:

  • Ομόνοια από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις της Α΄ Αθήνας και την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, που θα καταλήξει στο τέρμα της Πατησίων (σταθμός Ηλεκτρικού Ανω Πατήσια).
  • Πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό Αιγάλεω) από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις των Νοτιοδυτικών και Δυτικών συνοικιών και την Οργάνωση ΤΕΙ της ΚΝΕ, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία στο Ιλιον.
  • Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις των Βορειοδυτικών, Βορειοανατολικών και Βόρειων συνοικιών, που θα καταλήξει στη Λεωφ. Γαλατσίου.
  • Κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις των Νοτιοανατολικών και Νότιων περιοχών, που θα καταλήξει στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.
  • Πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις των περιοχών Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα που θα φτάσει μέχρι την οδό Μιχαλακοπούλου.

Επίσης, η ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση και στον Πειραιά, αύριο, Σάββατο, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ