Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με αμείωτο ενθουσιασμό και άμιλλα προχωράμε

Με αμείωτο ενθουσιασμό και άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων, σχεδιασμένα και οργανωμένα, συνεχίζεται και στον Πειραιά η μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης. Η ΚΟΠ είχε ήδη καλύψει μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα το 40,10% του πλάνου της. Πρώτη ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι η ΚΟ Ναυτεργατών με 43,18%. Ακολουθούν: Κοκκινιάς 31,04%, Α΄ Πειραιά και Νήσων 28,80%, Κορυδαλλού 26,62%, Εργατοϋπαλληλική 22,57%, Δυτικών Συνοικιών 22,24%, Πανεπιστήμιο 19,075 και Δικηγόρων 16,12%.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Νίκος Πέτρου, μέλος του Γραφείου της ΚΟΝ, μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η ΚΟΝ κατάφερε να είναι πρώτη αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια κάλυψης του πλάνου της.

Ολα τα μέλη της ΚΟΝ, λέει, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επίτευξη του στόχου και την υπερκάλυψη του πλάνου. Εγκαιρα έχει καταστρωθεί συγκεκριμένο σχέδιο με «χαρτί και μολύβι», ώστε να μη μείνει κανένα καράβι, κανένας ναυτεργάτης στον οποίο να μη φτάσει το κουπόνι του Κόμματος. Μάλιστα, παρά την οικονομική δυσπραγία των ναυτεργατών, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Και αυτό έχει άμεση σχέση με τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η ΚΟΝ με τους ναυτεργάτες, σφυρηλατημένους με σκληρούς αγώνες.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν από την εμπειρία τους ότι το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστάρης στους αγώνες τους και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις τους. Ξέρουν πως, σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΠΝΟ, οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οι κομμουνιστές ναυτεργάτες, είναι αυτοί που μέσα και έξω από τα βαπόρια, οργανώνουν την πάλη των ναυτεργατών ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και στην αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα μέλη της ΚΟΝ, με το άνοιγμα στους ναυτεργάτες κάνουν κατανοητό στους εργάτες της θάλασσας πως κάθε ευρώ που δίνουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του, είναι στην ουσία ενίσχυση του δικού τους αγώνα, των δικών τους συμφερόντων. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η διάσωση και στέγαση σε υπερσύγχρονο κτίριο του Αρχείου του Κόμματος, που αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό της εργατικής τάξης, όλου του λαού, σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ