Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να συμβάλουμε ιδιαίτερα σε αυτούς που υπέφεραν

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το δήμαρχο Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη

Το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών, ιδιαίτερα στους μικρούς επαγγελματίες, ήταν κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν χτες το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθήνας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο τελευταίος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Κατανοούμε ότι στη δημοτική αρχή της Αθήνας πέφτει άμεσα ή και έμμεσα ένα βαρύ φορτίο ευθύνης, να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών ιδιαίτερα στους μικρούς επαγγελματίες, οι οποίοι υπέφεραν και προ των γεγονότων και τώρα ακόμα περισσότερο θα δεχτούν πλήγμα σε μια περίοδο που περίμεναν κάτι να βγάλουν παραπάνω», σημείωσε με δηλώσεις της, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλ. Παπαρήγα.

Και συνέχισε: «Εμείς είπαμε και στον κ. Δήμαρχο ότι θα υποστηρίξουμε μέτρα που να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή από άλλα βάρη που εν πάση περιπτώσει έχουν οι επαγγελματίες και θα λέγαμε και ιδιαίτερη μέριμνα στους πιο φτωχούς, στους πιο μικρούς, γιατί στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχουν μόνο τα μεγάλα μαγαζιά, υπάρχουν και τα μικρά. Ενδεχομένως θα σκεφτούμε και άλλους τρόπους. Θα μπορούσε π.χ. να υπάρχει απαλλαγή και από τα βάρη της ΔΕΗ και από άλλα τέτοια γενικά έξοδα. Γιατί έτσι κι αλλιώς θα είχαν μικρότερο τζίρο λόγω της κρίσης, της πολιτικής της λιτότητας, της μειωμένης αγοραστικής ικανότητας των εργαζομένων, τώρα πια το πλήγμα θα είναι καίριο. Οταν ολοκληρωθεί η μελέτη των ζημιών εμείς θα κάνουμε μία κατανομή τι είναι, τι ανήκει στο Δήμο της Αθήνας, τι οφείλει η κυβέρνηση να διαθέσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα είμαστε σε επικοινωνία και μέσα από τη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο και με άλλο τρόπο νομίζουμε ότι πρέπει να συμβάλουμε ιδιαίτερα σε αυτούς που υπέφεραν και θα υποφέρουν πιο πολύ».

Από την πλευρά του ο Νικ. Κακλαμάνης, δήλωσε: «Στην τοποθέτηση της Γ.Γ. του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κας Αλέκας Παπαρήγα δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα. Εννοώ στην τοποθέτηση που αφορά τον Δήμο και την πόλη. Αντίθετα, διαχρονικά εκεί που συμφωνούμε, γιατί διαφωνούμε και σε άλλα πολλά, είτε ως Δήμαρχος, είτε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θέλω να πω δημόσια, ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι απόλυτα συνεπές σε ό, τι έχει συμφωνήσει να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι' αυτό και θεωρώ δεδομένο ότι εκεί που θα χρειαστούμε τη στήριξη στα σημεία που η κα. Παπαρήγα ανέφερε, θα την έχουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ