Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οργάνωση του αγώνα κόντρα στους τυχοδιωκτισμούς

Σημαντική προσπάθεια με απήχηση χτες στις σχολές και κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο με τους μαθητές

Η ανάγκη οργανωμένου και περιφρουρημένου αγώνα μπαίνει στο επίκεντρο των διεργασιών του φοιτητικού κινήματος μέσα στις σχολές. Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί σ' αυτή την κατεύθυνση τους φοιτητές να απαντήσουν στην κρατική καταστολή, στις προβοκάτσιες και συνολικά την προσπάθεια να ενταθούν τα μέτρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα το επόμενο διάστημα, με αφορμή και την οικονομική κρίση.

Ετσι χτες, διοργανώθηκαν γενικές συνελεύσεις σε σχολές όλης της χώρας, ενώ στις σχολές που η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή και δεν μπορούσε να γίνει γενική συνέλευση (εξαιτίας και του κλίματος τρομοκράτησης που από κοινού κυβέρνηση και οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί θέλουν να διαμορφώσουν), με πρωτοβουλία της ΠΚΣ συγκροτήθηκαν μαχητικές Επιτροπές Αγώνα και προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολών.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΚΣ συνάντησε την καθολική έγκριση των ίδιων των φοιτητών εκεί που έγινε, γιατί απηχούσε τις διαθέσεις τους για συνέχεια του αγώνα, διαθέσεις που εκφράστηκαν με τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στα μεγάλα συλλαλητήρια των τριών προηγούμενων ημερών. Στο ίδιο πνεύμα, η ΠΚΣ καλεί και σήμερα φοιτητές και σπουδαστές να επιβεβαιώσουν αυτήν την αποφασιστικότητά τους με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια μαζί με τους μαθητές, να οργανώσουν τον αγώνα τους στους συλλόγους, σε επιτροπές αγώνα, ετών, εξαμήνων.

Κόντρα στους τυχοδιώκτες

Παράλληλα, η ΠΚΣ χαρακτηρίζει «αμετανόητους τυχοδιώκτες του κινήματος» τις παρατάξεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ που προσπαθούν να κατηγορήσουν την ΠΚΣ για την ξεκάθαρη δράση της και το αγωνιστικό της κάλεσμα στους φοιτητές. Η ΠΚΣ θυμίζει για τους παραπάνω ότι είναι οι παρατάξεις που «πριν από λίγους μήνες κυνηγούσαν κάλπες στις προεδρικές εκλογές χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση (...) την ίδια ώρα που η ΠΚΣ έμπαινε μπροστά στις κινητοποιήσεις για το νόμο για τα ΚΕΣ». Θυμίζει ακόμα για τους παραπάνω ότι «όλες αυτές τις μέρες διοργανώνουν συλλαλητήρια μακριά από τους χιλιάδες μαθητές και τα Συντονιστικά τους. Διαχρονικά επιτίθενται στα Συντονιστικά των μαθητών και των ΤΕΙ, γιατί δεν μπορούν να τα ελέγξουν».

Η ΠΚΣ προσθέτει ότι δεν μπορούν να το παίζουν υπερασπιστές των μαζικών διαδικασιών οι παρατάξεις που «τις προηγούμενες μέρες καπέλωσαν συλλόγους, κατεβάζοντας πανό στα συλλαλητήρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση συλλόγου, για να δώσουν το γνωστό άλλοθι στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι στα συλλαλητήριά του "υπάρχουν δεκάδες μαζικοί φορείς"»!

Ενώ σημειώνει, τέλος, το χαρακτηριστικό παράδειγμα για το Πολυτεχνείο, όπου «δεν υπήρχε απαρτία σε κανέναν από τους 9 συλλόγους του» και «"αποφάσισαν" να βαφτίσουν το μάζεμα των σχημάτων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ, περίπου 150 ανθρώπων, σε Γενική Συνέλευση ΟΛΟΥ του Πολυτεχνείου, μόνο και μόνο για να έχουν αποφάσεις - σφραγίδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ