Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να δυναμώσει ολόπλευρα η οργάνωση και επαγρύπνηση του κινήματος

Σε εκδήλωση - συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ που διοργάνωσε η Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Δεν αρκεί να είσαι στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα καθημερινά και άμεσα προβλήματα. Χρειάζεται ακόμα περισσότερο, ακόμα καλύτερα, χωρίς να αφήνουμε αυτά που λέμε, την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα, τη διαφώτιση για τα καθημερινά προβλήματα, χρειάζεται να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Και από αυτό το κάτι παραπάνω θα εξαρτηθεί στο επόμενο διάστημα, αν το κίνημα θα γίνει πιο αποτελεσματικό στην απόκρουση της νέας επίθεσης που θα δεχτεί, εξαιτίας της κρίσης και με αφορμή την κρίση, αν, εν πάση περιπτώσει, το Κομμουνιστικό Κόμμα θα γίνει πιο ισχυρό, η Κομμουνιστική Νεολαία θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή, αν θα διευρυνθούν αυτό που λέμε οι συσπειρώσεις που υπάρχουν σήμερα και θα γίνουν πιο ισχυρές και πιο δυναμικές μέσα στο λαό».

Τα παραπάνω επισήμανε - ανάμεσα σ' άλλα - η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ του Κόμματος, συζητώντας με εργαζόμενους του κλάδου τις Θέσεις της ΚΕ για το επικείμενο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Απευθυνόμενη σε εργαζόμενους κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν την αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Δεν αρκεί η κριτική στα κόμματα εξουσίας. Σήμερα πρέπει να δυναμώσει τουλάχιστον αυτό που λέμε η συνείδηση εναντίον της εξουσίας των μονοπωλίων, και επειδή μιλάμε για την εργατική τάξη, πρέπει να βαθύνει αυτό που λέμε αντικαπιταλιστική συνείδηση». Ενώ, αναφερόμενη στα ζητήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης όπου επικεντρώνεται το 18ο Συνέδριο, επισήμανε ότι η εργατική τάξη είναι η τάξη της οποίας τα συμφέροντα ταυτίζονται πλήρως με το σοσιαλισμό.

Θέλουν να χτυπήσουν το κίνημα

Οι κομμουνιστές έχουν ευθύνη για την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση της εργατικής τάξης, των λαϊκών μαζών, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα. «Αν δεν οργανωθεί αυτός ο κόσμος στην πράξη, τότε η συνειδητοποίηση θα καθυστερεί και θα κυριαρχεί η απογοήτευση, γιατί παίρνοντας μέρος στην οργάνωση της πάλης, μπορείς να εξηγήσεις γιατί δεν μπορείς να έχεις άμεσα αποτελέσματα στο άλφα ή στο βήτα ζήτημα», εξήγησε.

Ενώ παίρνοντας αφορμή από την επικαιρότητα, εστίασε στην ανάγκη να ενισχυθεί η ολόπλευρη επαγρύπνηση του κινήματος: «Η πείρα έχει δείξει ότι το κίνημα το χτυπά ο ταξικός αντίπαλος από απέναντι, αλλά το κίνημα χτυπιέται κι απ' τα μέσα. Χτυπιέται π.χ. με την προβοκάτσια. Χτυπιέται με το ρεφορμισμό. Χτυπιέται με τον οπορτουνισμό. Με την υπονόμευση, με την εξαγορά. Σε όλα αυτά πρέπει να έχουμε το νου μας. Διότι τον αντίπαλο τον βλέπεις απέναντι κι αν αποφασίσεις, μπορείς να τον πολεμήσεις, αλλά πρέπει να δεις ότι εκδηλώνεται και μέσα στις γραμμές του κινήματος».

Και συμπλήρωσε: «Είδατε ότι εμείς δεν είχαμε κανένα φόβο, εν γνώσει των συνεπειών, να βγούμε και να πούμε δημόσια για τους κουκουλοφόρους, όταν είδαμε ότι αυτό πάει να ωραιοποιηθεί, επειδή κάποτε οι κουκουλοφόροι ήταν 200 και τώρα γίνανε περισσότεροι να πούμε ότι αυτό είναι κίνημα. Δεύτερο, δε φοβηθήκαμε να πούμε ότι δεν μπορούν να έχουν κόμματα ανοχή απέναντι στους κουκουλοφόρους. Και τους κουκουλοφόρους τους χρησιμοποιεί και η ΝΔ, στο όνομα δηλαδή του να μην κάνετε διαδηλώσεις για να μην έρχονται οι κουκουλοφόροι, αλλά τους χρησιμοποιούν και κείνοι για άλλους λόγους, ψηφοθηρικούς, όταν λένε ότι είναι ένα ιδιότυπο, καινούριο κίνημα. Οταν κάναμε αυτή τη δήλωση σύντροφοι, ξέραμε, την είχαμε συζητήσει. Ξέραμε ότι θα ακούσουμε ό,τι ακούμε, ότι είμαστε με τη ΝΔ και κάτι τέτοια, το ξέραμε. Τα μετρήσαμε, γιατί έχουμε ευθύνη. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος, μια σειρά παιδιά 15χρονα να πέσουν σε στημένη παγίδα, αλλά και ένας κόσμος να φοβηθεί και να μην κατέβει σε διαδηλώσεις». «Επρεπε να βγούμε να μιλήσουμε ανοιχτά - πρόσθεσε. Τι είναι οι κουκουλοφόροι, πώς τους χρησιμοποιεί το σύστημα» και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Θέλουν να χτυπήσουν το κίνημα, ένα κίνημα που ανεβαίνει, να το χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ