Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής

Την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο με την παραχώρηση δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου, όπως αποφάσισε χτες η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Η συζήτηση θα γίνει με τη μορφή των συζητήσεων που γίνονται οι Επερωτήσεις, δηλαδή δε θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα 30 βουλευτών και απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία (151) μετά από μυστική ψηφοφορία.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις θέσεις των άλλων κομμάτων θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής το πρωί της Δευτέρας. Την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ ο Γ. Βουλγαράκης, με επιστολή του προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αναφέρει ότι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ από τη Μονή Βατοπεδίου και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Παρ' όλα αυτά, τονίζει στην επιστολή του, και «προκειμένου να αποφευχθεί το παιχνίδι εντυπώσεων που μέρες τώρα παίζεται εις βάρος μου, σας γνωρίζω ότι οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε έλεγχο και οποτεδήποτε το θελήσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ