Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Κατάργηση από το ... παράθυρο της Κυριακάτικης αργίας

Υπολογίζουν ότι οι δικές τους ζημιές είναι διπλάσιες από ό,τι στις 435 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές

Δεν ικανοποιούν τους μεγαλοεργοδότες των πολυκαταστημάτων τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και επιμένουν στην αξίωσή τους να λειτουργήσουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του Δεκέμβρη, βάζοντας έτσι από την πίσω πόρτα την απαίτησή τους για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), που εκπροσωπεί τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες, τη στιγμή που μόλις χτες με ανακοινώσεις τους η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων κρίνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «χαρακτηρίζονται από γενναιοδωρία και καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες».

Η διοίκηση του ΣΕΛΠΕ επιχειρεί να παρουσιάσει μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία οι ζημιές που προκλήθηκαν στα λίγα πολυκαταστήματα που προκλήθηκαν ζημιές, ανέρχονται σε 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι γνωστό πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ), στην απογραφή που δημοσιοποίησε προχτές, υπολογίζει τις συνολικές ζημιές σε 435 επιχειρήσεις μικρές, μεγάλες, πολυκαταστήματα, ακόμα και σε τράπεζες σε 50 εκατ. ευρώ!

Οι μεγαλοεργοδότες επιμένουν, εκμεταλλευόμενοι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, να προβάλλουν επιτακτικά την αξίωσή τους να λειτουργήσουν τα καταστήματα και στις 14 και στις 28 του Δεκέμβρη - εκτός από τις 21 που προβλέπεται από το νόμο - «ως αυτονόητο μέτρο και μόνο για φέτος». Εγκαλούν, μάλιστα, την κυβέρνηση που, για δικούς της λόγους, θέλει συμφωνία των εμπλεκομένων φορέων για να προωθήσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση της παραπειστική, αφού «γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει» συμφωνία ανάμεσα στους εργοδοτικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ