Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η κυβέρνηση έπρεπε να «υιοθετήσει αποφασιστικότερη στάση»!

Προτάσσοντας την απουσία του κράτους, αλλά αποφεύγοντας να καταδικάσει την κρατική καταστολή και βία την οποία όπως και η ΝΔ εξέθρεψαν και άσκησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όλα τα προήγουμενα χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε χτες να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα «κοινωνικής συνοχής», με στόχο να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για να τη χρησιμοποιήσει για την ανακατάληψη της εξουσίας.

«Βιώνουμε αυτές τις μέρες την απουσία ενός ευνομούμενου κράτους, ενός κράτους - δικαίου που θα έπρεπε να προστατεύει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα των πολιτών», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, που είχε δίωρη συνομιλία με το προεδρείο του. Πίσω από τις αναφορές του περί της ανυπαρξίας «κράτους -δικαίου», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά εγκαλεί την κυβέρνηση, που δεν «υιοθέτησε αποφασιστικότερη στάση»(!) - όπως δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη στο γαλλικό κανάλι «FRANCE 24» - την ίδια στιγμή που όλο αυτό το διάστημα εντείνεται η κρατική τρομοκρατία και η αστυνομοκρατία.

Θέμα διαδηλώσεων έθεσαν οι έμποροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης, που συνόδεψε χτες τον Γ. Παπανδρέου, οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν θέμα για τη διενέργεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι είναι μια από τις βασικές αιτίες για την πτώση του τζίρου των καταστημάτων!! Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τη στάση που κράτησε ο Γ. Παπανδρέου απέναντι στην προκλητική τοποθέτηση των εμπόρων, απέφυγε να τοποθετηθεί...

Στις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς να αναφερθεί στα αιτήματα των εμπόρων, δήλωσε ότι «η βία των τελευταίων ημερών έχει πλήξει πολλούς, έχει πλήξει και τους εμπόρους, γι' αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να συμπαρασταθούμε στο δικό τους αγώνα και στη δικιά τους προσπάθεια να ξανανοίξουν οι αγορές και να υπάρξει μια ασπίδα φωτός μέσα στις γιορτές», προσθέτοντας ότι: «Το μέλλον δε χτίζεται με βία, αλλά με διάλογο, δημοκρατία και ανθρωπιά και ένα κράτος που σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών».

Στόχος η αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης των νέων

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθήνας Ν. Κακλαμάνη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχουν υποστεί καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι, ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε το αίτημά του για παραίτηση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρειαζόμαστε νέα ηγεσία, λόγω και της διεθνούς οικονομικής κρίσεως» και σπεύδοντας ακριβώς να θωρακίσει το δικομματικό μοντέλο εναλλαγής στην εξουσία, προσπάθησε να τον εγκλωβίσει μέσα στον ανύπαρκτο διαχωρισμό περί «συντηρητικών και προοδευτικών δυνάμεων», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ με «βαθιά αίσθηση ευθύνης θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση»...

Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας σαν κεντρικό στόχο την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας και την υποταγή τους στη λογική της επιλογής του πιο «αξιόπιστου διαχειριστή», έσπευσε χτες με δηλώσεις στελεχών του να ταχτεί κατά κάθε μορφής οργανωμένου αγώνα. Με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Πετσάλνικος στο ραδιόφωνο του «Φλας» τόνισε ότι «δεν είναι λύση οι καταλήψεις», υποστηρίζοντας: «Δε νομίζω ότι η μετατροπή αυτής της κραυγής αγωνίας σε καταλήψεις των σχολείων είναι η καλύτερη λύση». Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα παιδιά κατέθεσαν «τον προβληματισμό τους», αλλά τώρα οι «λύσεις» είναι «δικό μας καθήκον»... Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα παιδιά να μη διεκδικήσουν, αλλά να αρκεστούν στις «γνωστές» αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές λύσεις που τους «σερβίρουν» τα τελευταία χρόνια οι εταίροι του δικομματισμού, υποθηκεύοντας το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ