Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η αγωνία τους...

Ενα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όλη την προηγούμενη βδομάδα πήραν τη σκυτάλη της αντιΚΚΕ επίθεσης μετά την ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση του Κόμματος ότι το ΠΑΣΟΚ προωθεί στα κανάλια που πρόσκεινται σ' αυτό τον ΛΑ.Ο.Σ. για να εξυπηρετήσει τις εκλογικές του στοχεύσεις. Η συντονισμένη επίθεση περιείχε ύβρεις, ψεύδη και συκοφαντίες, αλλά συγχρόνως εξέφραζε με γλαφυρό τρόπο τη μεγάλη «αγωνία» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ξεσκεπαστεί το σχέδιό του.

Αφού, λοιπόν, επανέλαβαν τα γνωστά ψευτοεπιχειρήματά τους περί «αριστερού ψάλτη» και θυμήθηκαν το '89 και το «τι Πλαστήρας τι Παπάγος», χτες και προχτές, και πάντα με τη συνδρομή των «έμπιστων» φίλων τους στα ΜΜΕ, άρχισαν να αναρωτιούνται: «Τι το κόφτει το ΚΚΕ αν ενισχυθεί ο ΛΑ.Ο.Σ.;». Μάλιστα, ο Απ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του», ξεκαθαρίζοντας ότι το βολεύει να ζημιώνεται η ΝΔ από τον Καρατζαφέρη. Βγήκαν και ομολόγησαν ότι η ενίσχυση του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει αλλά τους βολεύει κιόλας αφού εξυπηρετεί την επιχείρηση ανακατάληψης της εξουσίας, και απαίτησαν μάλιστα αυτό να μην απασχολεί ούτε τους κομμουνιστές! Δυστυχώς γι' αυτούς, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην πολιτική σκηνή υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο κόμμα που θα χρησιμοποιηθεί από το αστικό πολιτικό σύστημα σαν «ανάχωμα» για τα λαϊκά στρώματα.

Από το 2002, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις νομαρχιακές εκλογές, τόσο το ΚΚΕ όσο και με αρθρογραφία του ο «Ρ» τόνιζαν ότι με τη στάση του το ΠΑΣΟΚ μετατρέπει σε υπολογίσιμη δύναμη τον Γ. Καρατζαφέρη και το κόμμα του. Μια στάση, βέβαια, που έχει ...αντιγραφεί από το «αδελφό κόμμα» των Γάλλων σοσιαλδημοκρατών που με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο Μιτεράν τροφοδοτούσαν επί χρόνια τον Λεπέν για να αντιμετωπίσουν, υποτίθεται, τη Δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ στη δικομματική κούρσα της εναλλαγής στην εξουσία δε θα διστάσει να αξιοποιήσει την παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. αναπαράγοντας τη «γαλλική σοσιαλιστική συνταγή». Το ΠΑΣΟΚ «πονάει» γιατί έχει διαγνώσει ότι ένα συνεχώς διευρυνόμενο ποσοστό των ψηφοφόρων του, που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, αναζητάει έξοδο διαφυγής από τους κόλπους του, και μάλιστα βλέπει σταθερά στο ΚΚΕ την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Το ίδιο και ψηφοφόροι της ΝΔ. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον αντικομμουνισμό προκειμένου να περιορίσει τις εκλογικές του απώλειες, αλλά και τις απώλειες του δικομματισμού.

Την ΠΑΣΟΚική αυτή τακτική το ΚΚΕ θα συνεχίσει σταθερά να την αποκαλύπτει με στόχο το μαζικό απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από το δικομματισμό και τα «αναχώματά» του. Τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να στρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε «ανώδυνες» για το σύστημα επιλογές. Το ΚΚΕ μάχεται για να «γκρεμίζει» τις δικομματικές συμπαιγνίες. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν έκρυψαν ότι καλούν το λαό να εγκαταλείψει μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και μέσα από τις εκλογές να κάνει το βήμα της αποφασιστικής ενίσχυσής του δυναμώνοντας έτσι την προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ