Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9546

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι μεγάλες μάχες

Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν αντιιμπεριαλιστικός, διεθνιστικός, δίκαιος και ηθικός. Οι άντρες του ΔΣΕ στην τρίχρονη σύγκρουση με τον ταξικό αντίπαλο απέδειξαν στην πράξη πως δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη αντοχή και προσφορά. Στις μεγάλες μάχες που έδωσαν επέδειξαν πρωτοφανή ηρωισμό και αυτοθυσία, που βασιζόταν κύρια στην κομμουνιστική ιδεολογία τους και στο όραμα της οικοδόμησης της άλλης κοινωνίας χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα αναδημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο «Η τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 1946-1949» από τα κεφάλαια που περιγράφουν τις μεγάλες μάχες του Γράμμου στη Βόρεια Πίνδο. Ξεκίνησαν στις 14 του Ιούνη 1948 και κράτησαν σχεδόν εβδομήντα μέρες, αφού τέλειωσε στις 20 προς 21 Αυγούστου με τον περίφημο ελιγμό των δυνάμεων του ΔΣΕ στο Βίτσι.


ΣΕΛ.  11  -  14


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, μετέφερε η 5μελής ομάδα των γιατρών και νοσηλευτών του ΠΑΜΕ, μετά την αποστολή στα κατεχόμενα στην Παλαιστίνη.


ΣΕΛ.  24
ΙΟΣ ΡΟΤΑΒΑΪΡΟΥΣ
Νέες ελπίδες για την καταπολέμησή του

Οταν γίνεται αναφορά σε ιούς - φονιάδες, το μυαλό πηγαίνει συνήθως σε κάποιον ιό σαν τον Εμπολα που χτυπάει στην Αφρική ή τον SARS στην Ασία, που ευθύνονται για πολύ λιγότερους θανάτους απ' ό,τι ο Ροταβάιρους, που μολύνει σχεδόν όλα τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους


ΣΕΛ.  7
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Και πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

Την ώρα που εντείνεται η πολιτισμική χειραγώγηση των βαλκανικών λαών από το ευρω-ενωσιακό κεφάλαιο, η Ελλάδα επιχειρεί να «αναβαθμίσει» το ρόλο της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο «προνομιακό» πεδίο του Πολιτισμού.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΔΙΗΓΗΜΑ
Τα παιδιά της Εθνικής Αντίστασης

«Ο Κωστάκης όταν άκουσε για αποστολή, του φάνηκε πως έγινε πιο τρανός. Εφαγε στα γρήγορα και έχωσε στις τσέπες του μερικές φέτες ψωμί για να ρίχνει μπουκιές στα σκυλιά για να μην τους αλυχτάνε. Βγήκε έξω, πήρε το περίστροφο, το έχωσε στη ζώνη του και γύρισε μέσα». Από το διήγημα του Γιώργου Πολύμερου


ΣΕΛ.  8  -  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ