Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»!

Μεγάλος σταθμός η απεργία της Πρωτομαγιάς, με συγκέντρωση στη Λαμία. Νέα κάθοδος στην Αθήνα στις 10 Μάη

Με επόμενο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», προετοιμάζοντας παράλληλα νέα κάθοδο στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μάη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Λαμία (11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας).

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για "ΛΑΡΚΟ ανοιχτή". Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και στη σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό», τονίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού στα Ψαχνά της Εύβοιας, στα μέσα της βδομάδας που πέρασε, και τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων. Και προσθέτουν:

«Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας, με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.

Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να συνεχίσουν να εκφράζουν με πολύμορφες πρωτοβουλίες την αλληλεγγύη.

Επόμενοι σταθμοί οι απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη και η νέα κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10 Μάη το απόγευμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ