Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Πάλη κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού

Συνέντευξη Τύπου του Σπ. Χαλβατζή στη Λάρισα

Στον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του νέου πολέμου, που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ, αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, χτες, στη Λάρισα. Οι ΗΠΑ - σημείωσε - ξεκινώντας τον πόλεμο στο Ιράκ, θα επιχειρήσουν ν' αποκτήσουν την κυριαρχία στα πετρέλαια της περιοχής και, γενικότερα, να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Μαζί με τις ΗΠΑ - συνέχισε - είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, εξηγώντας ότι οι «αντιρρήσεις» της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν αφορούν στον πόλεμο, αλλά στη λεία του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, ενώ μιλάει υπέρ της ειρήνης, στην ουσία, μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στηρίζει και συμμετέχει στον πόλεμο, όπως, άλλωστε, έγινε και με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν.

Αντίθετα με την κυβέρνηση - σημείωσε - ο ελληνικός λαός είναι ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, κι αναφέρθηκε στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, με αποκορύφωνα τα μεγάλα φιλειρηνικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 15 του Φλεβάρη στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΚΚΕ - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να δράσει ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να κατέβουν, οργανωμένα και συντονισμένα, στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ. Πρόσθεσε, όμως, ότι μαζί με την καταδίκη του πολέμου, ο λαός μας πρέπει και μπορεί να καταδικάσει και την πολιτική που στηρίζει τις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατά χωρών και λαών.

Αναφερόμενος, γενικότερα, στους λαϊκούς αγώνες που εκδηλώνονται στη χώρα μας, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι διαπιστώνεται μια αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων, μια διάθεση συσπείρωσης και συνεργασία των λαϊκών στρωμάτων στον κοινό αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Σημείωσε, δε, ότι για το ΚΚΕ, στις σημερινές συνθήκες η προβολή της ανάγκης για τη διαμόρφωση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Επίσκεψη στον ΟΣΕ

Στη μεγάλη σημασία που έχει η παρέμβαση των εργαζομένων κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, αλλά και ο συντονισμός της πάλης της εργατικής τάξης με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους ΕΒΕ, την εργαζόμενη διανόηση, τη νεολαία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής και στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα. Οι ερωτήσεις και ο διάλογος που αναπτύχθηκε στη συνάντηση, δείχνουν ότι οι θέσεις του ΚΚΕ ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ