Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Ανεπανόρθωτο χτύπημα για τους αγρότες

Τις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα στον κάμπο των Ιρίων, επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη

Eurokinissi

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και η ανεπαρκής συντήρηση των χειμάρρων αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες που πολλές περιοχές στην Αργολίδα πλημμύρισαν μετά τις συνεχείς και δυνατές βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, με συνέπεια να πληγούν ανεπανόρθωτα καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλο το νομό. Τις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα στον κάμπο των Ιρίων, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές, επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Κοσιώνη.

«Η αγροτιά στο νομό φέτος δέχτηκε ολοκληρωτικό χτύπημα. Τα κρασοστάφυλα και η σταφίδα το καλοκαίρι, το πορτοκάλι πριν ένα μήνα και τώρα τα κηπευτικά έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα για τη φετινή καλλιεργητική χρονιά», μας ενημέρωσε ένας αγρότης της περιοχής που έσπευσε να συναντηθεί με το κλιμάκιο του Κόμματος. Οπως υπογράμμισε και ο δήμαρχος Ασίνης Παναγιώτης Μπούκουρης, οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στον κάμπο των Ιρίων, αφού πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα με μαρούλια, αγκινάρες και λοιπά κηπευτικά. Σε πάνω από 3.000 στρέμματα - ο μισός κάμπος και παραπάνω - υπολογίζονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις που εξαφάνισαν κυριολεκτικά τις καλλιέργειες, δηλαδή πάνω από 50% της αγροτικής παραγωγής καταστράφηκε. Επίσης υπέστησαν περιορισμένες ζημιές σπίτια και αποθήκες.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πως βασικές αιτίες της καταστροφικής πλημμύρας αποτελούν η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, η ανεπαρκής συντήρηση και ο μη καθαρισμός των χειμάρρων, καθώς και η οικοδόμηση κτισμάτων πάνω σε ρέματα κοντά στην παραλία των Ιρίων, που εμπόδισαν τη ροή των νερών προς τη θάλασσα.

Ο Π. Κοσιώνης από την πλευρά του επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων - όχι μόνο στην Αργολίδα - αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζοντας πως η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής πρέπει να γίνει με έργα και όχι με μέτρα πρόχειρα. Δεσμεύτηκε πως θα φέρει το θέμα στη Βουλή και τόνισε πως αποτελεί άμεση ανάγκη η άμεση αποζημίωση στο 100% της καταστροφής των καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ και όχι μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας των ΠΣΕΑ, ώστε από την επόμενη καλλιεργητική χρονιά να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα.

«Οι λαοί πρέπει και μπορούν να αντιδράσουν».

«Ο σχεδιαζόμενος πόλεμος σε βάρος του λαού του Ιράκ μπορεί να αποτραπεί αν οι λαοί όλου του κόσμου αντιδράσουν δυναμικά και με πείσμα. Αλλωστε η πείρα προηγούμενων χρόνων αυτό έχει δείξει». Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Αργος ο Π. Κοσιώνης σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τον επαπειλούμενο πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εγκληματικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών και κύρια των ΗΠΑ που την τελευταία δεκαετία έχουν ματοκυλήσει τον πλανήτη, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν όπλα όπως οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Αναφερόμενος στη βάση της Σούδας τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της και η Ελλάδα να αποφασίσει τη μη εμπλοκή της σε αυτό τον πόλεμο.

«Οι λαοί δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις κυβερνήσεις τους, αλλά οι ίδιοι με τη δράση τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί ο πόλεμος» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι λαοί πρέπει και μπορούν να αντιδράσουν. Αρκεί να το θέλουν».

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με πολιτική συγκέντρωση που έγινε στη Νέα Κίο αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ